Adevărul despre moartea Ilenei Sărăroiu. Boala care a ucis-o. De ce dispariția ei șochează și azi

 
Ileana Sărăroiu
Ileana Sărăroiu

Ileana Sărăroiu, alături de Maria Tănase, Maria Lătăreţu și Ioana Radu, au fost vocile de aur ale muzicii românești populare. Artista reușea să ajungă la inimile tuturor cu romanțele ei, iar anul acesta, deși se fac pe 12 mai, 39 de ani de la moartea ei, legendele despre dispariția ei încă șochează.Nimeni nu și-a putut explica dispariția bruscă a cântăreței, însă puțină lume știe că Ileana Sărăroiu a ținut ascuns de-a lungul anilor un secret nebănuit: era grav bolnavă, dar refuza să se trateze, preferând să își aline toate durerile prin muzica, scrie libertateapentrufemei.ro.

A murit cântând la o nuntă în comuna Unirea, din judeţul Călăraşi, în noaptea de 12 spre 13 mai 1979, unde nimic nu prevestea această nenorocire. Ea ajunsese la petrecere după ce susținuse mai multe concerte. Deși era obosită, artista s-a ținut de cuvânt și a urcat pe scenă. A cerut doar o cafea pentru a rezista programului de 3 ore pe care îl avea de onorat, dar n-a rezistat decât 45 de minute, iar apoi a murit subit, în toiul petrecerii.

A fost deschisă o anchetă pentru a stabili condițiile în care a murit și au fost audiate mai multe persoane de la nuntă, trupul artistei fiind ținut o săptămână la Morga din Călărași. Și așa s-a aflat secretul pe care artista l-a păstra ani la rând. Ea a suferit de un anevrism și deși a fost sfătuită să se opereze, intervenție chirurgicală ce i-ar fi salvat viața, artista a refuzat categoric.

Maria Dragomiroiu, care a fost foarte apropiată de Ileana Sărăroiu, care i-a fost nașă de cununie, a încercat să oprească aceste zvonuri, făcând dezvăluiri în premieră, despre motivul pentru care cântăreață a fost deshumată, abia anul trecut, pentru wowbiz.ro.

„În jurul morţii ei s-au ţesut o mulţime de legende. A fost adusă la capelă Cimitirului „Sfânta Vineri” din Bucureşti. După o săptămână, fratele și soțul Ilenei Sărăroiu au deshumat-o, întrucât mormântul ei se afla la doi metri de toaleta cimitirului. S-a făcut o altă groapă pe aleea principală și la o săptămână a fost mutat acolo sicriul, la ora 5 și jumătate dimineața, fără să se deschidă capacul, pentru că se simțea un miros greu. S-a spus că ar fi fost găsită răsucită în sicriu și cu părul smuls. S-a presupus ca artista ar fi fost înmormântată de vie și se afla în moarte clinică. Este imposibil, căci i se făcuse deja autopsia și fusese îmbălsămată!”, a povestit Maria Dragomiroiu.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?