Viorica Dăncilă, primul mesaj din poziția de "șefă" peste Consiliul UE

 
Viorica Dancila, mesaj de ultima ora
Viorica Dancila, mesaj de ultima ora

Guvernul României s-a pregătit temeinic pentru preluarea președinției Uniunii Europene, dă asigurări premierul Viorica Dăncilă. Într-un mesaj video, cu imnul Uniunii Europene pe fundal, Dăncilă transmite că cele șase luni de președinție sunt o bună ocazie ca administrația de la București să demonstreze bogăția culturală și intelectuală a României.

Moment de cotitură pentru România! Țara noastră preia, începând de astăzi, președinția consiliului UE. Contextul este însă instabil din punct de vedere politic.

Chiar șeful Comisiei Europene nu crede că administrația de la București a înțeles pe deplin ce înseamnă această sarcină!

Și contextul economic este dificil. Tot astăzi intră în vigoare taxa pe lăcomie. Băncile, companiile energetice și cele din comunicații vor plăti bani în plus la bugetul de stat, care s-ar putea regăsi în costul serviciilor.

Viorica Dăncilă dă, însă, un nou semnal, chiar în prima zi a anului 2019 că România este pregătită să preia șefia UE:

"Sunt un om al dialogului şi al consensului, am încredere că împreună instituţii ale statului, forţe politice şi societatea civilă ne vom coagula forţele şi vom participa constructiv pentru un mandat de succes al României. Va fi un moment de maximă vizibilitate nu doar la nivel instituţional şi politic, ci pentru întreaga noastră societate. Avem ocazia să fim văzuţi acţionând contribuind activ la luarea deciziilor la nivel european şi să arătăm o imagine corectă despre România", spune Dăncilă în mesajul de mai jos.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a exprimat "dubii" privind capacitatea României de a deţine Preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene, argumentând că, deşi este "bine-pregătit din punct de vedere tehnic", Bucureştiul nu a înţeles "deplin" ce presupune acest mandat.

În plus, preşedintele Comisiei Europene a explicat că, din cauza disputelor politice interne, România ar putea să pară că nu este o "entitate compactă" în Europa. "Este necesar un front unit pe plan intern pentru a promova unitatea Europei în calitatea de preşedinte al Consiliului UE", a subliniat Juncker.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Ion
01 Jan 21:09
... aia cu bogatia intelectuala e ca bancul lui ceasca - Care e diferenta intre un injiner si un ciine !? Amindoi au priviri inteligente dar nu se pot exprima !??? Iar de ''cultura'' facuta de romanii fugiti din cocina e o alta problema ...
Răspunde
0 0
laura kunz
01 Jan 16:26
aceasta analfabeta vrea sa se facă de căcat pana la capăt nu se lasă
Președintele tarii greșește, ar trebui sa facă o ședința publica cu acest gunoi de femeie și sa o lase sa citească după aceia sa ia la tutei foile din fata și de fata cu toată lumea sa o întrebe:ia spune analfabeta tarii ce ai citit și ce ai înțeles după aceste foi???????? iar tuta tarii va face infarct public
asa trebuie procedat cu prostimea pământului
sclava lui dragnea trebuie arestata , rusinea pamantului , analfabeta dancila
Răspunde
0 0
Veorica
01 Jan 21:29
3 ... aaaaaaaa ! hahahahaha
0 0
Citizen
01 Jan 15:06
Du-teeeee si lasaneeee, tutoooo!
Răspunde
0 0
jack
01 Jan 14:44
regret dar aceasta anlafabeta nu este altceva decit rusinea poporului român si a UE. Drum bun spre alte zari viorica vasilica dăncilă.
Răspunde
0 0
George
01 Jan 13:01
Cand vad faţa tutei asteia....nu mai pot de ruşine
Asta ne reprezinta !!!
Vai si amar
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?