Viktor Orban, declaraţie şocantă: "Noi suntem viitorul Europei"

 

Viktor Orban. Premierul conservator ungar Viktor Orban face o nouă declaraţie surprinzătoare: "Noi suntem viitorul Europei", spune Orban referindu-se la statele din estul Europei, cu toate că ţările din nucleul tare european sunt tot mai scepticie cu privire la capacitatea Ungariei, Poloniei şi, mai nou, a României de a adera în mod real la valorile democraţiei europene.Viktor Orban. Centrul de gravitate ale economiei europene se deplasează treptat către Est, a estimat vineri premierul ungar Viktor Orban, după ce membrii noului guvern pe care îl conduce au depus jurământul, transmite MTI.

''În 1990, Europa era viitorul nostru, dar astăzi noi suntem viitorul Europei'', a spus şeful executivului de la Budapesta, potrivit căruia Ungaria şi ţările central-europene reprezintă regiunea cu cea mai rapidă creştere economică din interiorul Uniunii Europene.

Viktor Orban a adăugat că noul guvern ungar 'priveşte către orizontul european'. ''Deşi servim ţara, locul nostru este în Europa'', a afirmat Orban în discursul rostit în faţa parlamentului.

Viktor Orban a adăugat că membrii comunităţii sale politice mai degrabă au format o echipă şi nu au intrat în competiţie unul cu altul.

''Peste tot în Ungaria, multe sute de oameni sunt dornici să-şi asume responsabilitatea conducerii în această comunitate politică şi există suficienţi oameni dedicaţi pentru a ocupa aceste posturi pentru câteva guverne'', a menţionat premierul ungar.

Pe de altă parte, Viktor Orban a subliniat că Europa va continua să fie ameninţată de migraţia în masă pentru mulţi ani de acum înainte. El s-a pronunţat pentru protejarea fermă a frontierelor blocului comunitar şi pentru gestionarea cu calm a riscurilor de securitate cu care se confruntă continentul european.

Premierul conservator ungar, aflat la putere din 2010, a câştigat la 8 aprilie al patrulea mandat consecutiv, partidul său, Fidesz, obţinând aproape jumătate din voturile exprimate, ceea ce i-a asigurat o majoritate de două treimi în parlament.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Bracon Ioan
18 May 19:11
Cand peste 80 % din populatia Ungarei, va fi fericita, atunci premierul a dovediit ca merita conducerea Europei. Succes, domnule Premier ORBAN Viktor.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?