Ion Bazac: Şapte pacienţi grav bolnavi vor primi banii pentru tratamente în străinătate

Tuesday, 07 April 2009, 17:14 Sursă: NewsIn

Autor: Realitatea.NET

"Sunt în total şapte dosare, acum, pe care atât Ministerele Sănătăţii şi Muncii le-au aprobat şi vor fi pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de mâine (n.r. - miercuri). Vorbim de tratamente costisitoare, pentru boli grave, şi am făcut tot posibilul ca pacienţii care au solicitat ajutorul să poată beneficia de îngrijirea de care au nevoie", a spus Ion Bazac.

Potrivit ministrului Sănătăţii, întârzierea cu care Ministerul Muncii a aprobat dosarele a fost cauzată de lipsă de comunicare. Ministerul Sănătăţii ar putea aloca jumătate din fondurile necesare pentru tratamentul celor şapte bolnavi, restul banilor urmând să vină de la Ministerul Muncii. Pentru a solicita banii de care au nevoie, pacienţii au apelat la Programul de tratamente în străinătate al Ministerului Sănătăţii, derulat în parteneriat cu Ministerul Muncii.

Săptămâna trecută, mama tânărului de 19 ani a reclamat faptul că, în ciuda efectuării demersurilor necesare, autorităţile întârzie să aprobe alocarea fondurilor pentru ca fiul său şi alţi pacienţi grav bolnavi să poată fi trataţi în străinătate. 

Pentru anul 2009, fondurile Ministerului Sănătăţii pentru tratamente în străinătate se ridică la aproximativ 23 de milioane de lei.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri