Coronavirus - România: 116415 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

G8 - Miniştrii de Finanţe văd semne de stabilizare economică, însă îndeamnă la prudenţă

Monday, 15 June 2009, 02:16 Sursă: NewsIn

"Există semne de stabilizare a economiilor noastre, printre care se numără evoluţia bună a pieţelor bursiere, o reducere a diferenţelor între ratele dobânzii, ameliorarea încrederii companiilor şi gospodăriilor, însă situaţia este în continuare incertă şi afectată de riscuri considerabile privind stabilitatea financiară şi economică", reiese din declaraţia comună a miniştrilor de Finanţe din statele membre G8 (Germania, SUA, Canada, Franţa, Marea Britanie, Italia, Rusia şi Japonia).

Miniştrii au ales să încheie întrunirea din Lecce, în Italia, într-o notă prudentă, în ciuda înmulţirii semnalelor legate de îmbunătăţirea stării economiei mondiale, scrie AFP.

Responsabilii statelor membre G8 au precizat în documentul final că "în ciuda anticipării unei creşteri a producţiei, şomajul s-ar putea accentua în continuare". Miniştrii de Finanţe au estimat că trebuie început lucrul pentru redactarea unor "strategii de ieşire din criză", menite a elimina o parte din măsurile excepţionale instituite pentru a susţine activitatea economică.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri