Ministrul Finanțelor spulberă visul copiilor: ”Nu sunt bani pentru alocații dublate”

Monday, 20 January 2020, 12:34 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

La câteva minute după declarația lui Klaus Iohannis în care a spus că este foarte important ca Guvernul să găsească resursele pentru creșterea alocațiilor, ministrul Finanțelor spulberă visul copiilor care așteaptă o decizie în acet scandal și spune că nu sunt bani.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, spune că evoluția economiei va influența dinamica cheltuielilor cu asistența socială, precizând că dublarea alocațiilor nu a fost inclusă în buget și este nevoie de resurse suplimentare.

”Este o interperetare a ceea ce am spus eu, când am făcut legea bugetului. Tot ce trebuie să crească au fost incluse în buget. Am spus de alocații că au fost alocate după ce a fost aprobat bugetul. În acest moment nu sunt surse pentru alocarea alocațiilor.

Orice economist va confirma ce am spus și eu. Susținearea cheltuielilor depide de evoluția bugetară.

Bugetul pentru 2020 e construit pe legislația în vigoare. Azi au fost alocate resursele pentru a plăti pensiile și salariile, mai departe nu știu”, a declarat Florin Cîțu.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-20 12:49:09
DiasPOOLA

Extraordinar!!! Tot vorbiti de investitii si de banii pentru investitii. Nu credeti ca cea mai importanta investitie o reprezinta copiii nostrii? Lasati dracului proiectele alea futuriste ( pe care fie vorba intre noi) tot nu le realizati si investiti in copilasi si stimulati tinerele familii sa faca copii ca altfel nu are cine sa se plimbe pe autostrazile alea cu care ne tot amenintati!!!

2020-01-20 13:46:29
Nu faceti bani ,treceti în rezervă ,pentru ideologie,banii se fac prin politica sau prin corupție,alegeți .

Soția ,dle ministru ,nu vă cere să aduceți bani acasă ?Ea nu vă spune cum sa faceti bani,vă cere doar ce aduceți ce v-au dat de la partid ?Eu,că vă plătesc salariul ,va cer sa faceti rost de bani,de la cei care au ,adică ,dacă nu știți ,de la multinaționale sau de pe redevente,chiar dacă pleacă Exxon .Dl Dragnea e la puscărie ca cerea ,,Compradori ,mai lăsti si pentru copiii nostrii,uitati de PNL”.

2020-01-20 14:25:05
Citizen

Bre, da' de anticipate vad ca aveti bani. Si de pensii speciale tot asa. Sa mai asteptati voturi.

2020-01-20 14:47:47
Biju Calotă

Orban să găsească bani de alocații si de pensii dacă nu să plece la satra lui.

2020-01-20 14:56:40
Amalia

EU știu un lucru simplu,fiecare cheltuiește cât are,cât câștigă!!! Oare țara asta a ajuns țara pomenilor??? Nu înțeleg logica,trebuie să întreținem copii altora ? Oare știți ce salarii și alocații erau înainte de 1989 ? Am cheltuit cât ne-a permis buzunarul și copii mei au fost crescuți modest ,ca și a altora,și sunt oameni serioși care muncesc și trăiesc din munca lor !!!!

2020-01-20 15:03:12
Cine nu ste sa faca bani ,sictir sau Raus

Doamna Amalia,lupii capitalisti se mănâncă între ei sa faca rost de bani,nici unul nui se mulțumeste cu ce i-au lasat bunicii,adică atât mi-a dat guvernul Laios Orban,cu ăstia trăiesc.Pe ce lume trăiți ,sa trăiți dv cu ce a agonisit dl Năstase ,vreau ca tara sa faca bani ,nu sunt oameni capabili să câștige bani ,Raus,sau sictir

2020-01-20 15:13:19
Eugen Tirnaveanu

Dar pentru pensii speciale și salarii de 20 000lei/luna sint?!?!??????? Anulați aceste pensii și salarii superspeciale și dublați alocațiile copiilor,încurajati tineretul roman sa se întoarcă acasă și își construiască viitorul acasă ,in România!!!!

2020-01-20 15:57:52
Edi Talent

Cine să mărească alocațiile cobzarul de meserie?

2020-01-20 16:11:06
Amalia

Faceți asocieri de idei care nu au nici o legătură cu subiectul din discuție!

2020-01-20 16:18:55
Amalia

Păi domnule Eugen,aceste pensii și salarii le-a dat psd- ul,iar legea zice că un drept câștigat nu poate fi luat !!! Ce soluție propuneți, astea nu sunt aplicabile,le apară legea,că altfel,logic,aveți dreptate ! Pensiile acestea speciale sunt fără logică, adică le dăm din banii nostrii,a tuturor,taman celor care au acele salarii imense !?

2020-01-20 16:23:11
Constantin Gadea

GAURA LA BUGET DE 51 MILIARDE DE LEI. ASTA A ANUNTAT MINISTRUL DE FINANTE, PE POSTURILE DE TELEVIZIUNE. Mai fratilor, nu va alarmeaza aceasta instiintare, care trebuie sa cutremure intreaga populatie a Romaniei ? Noi avem servicii secrete sau sunt doar cu numele ? Noi avem Justitie, in care sa ne incredem toti, sau o Justitie situata la cheremul PSD ? Politistii, in exercitarea functiunii sub comanda doamnei Carmen Dan, ne-au aparat pe toti, ori au asigurat conditiile in care pesedistii si-au facut de cap cum au vrut in tara asta, dupa alegerile parlamentare din decembrie 2016 ? Daca ministrul de finante actual a anuntat public, ca exista o gaura la Buget de 51 miliarde de lei, Guvernul Orban este obligat sa sesizeze Parchetul General, pentru anchetarea si trimiterea in judecata a faptuitorilor gasiti vinovati si raspunzatori de uriasa suma de bani gasita lipsa la Buget de catre Guvernul Orban.

2020-01-20 17:20:26
Andrei

Bolșevicii din PNL predau puterea bolșevicilor din PSD. Fac tot ce pot sa să compromită PNL,partid pe care îl controleaza in totalitate. Din această cauză striga cat de tare pot,nu plătim pensii,nu plătim alocații,desființăm locuri de munca.. Bani sunt,dar ei fura tot.. Ticăloși ....

2020-01-20 19:56:25
Mircea

Normal ca nu sunt bani din moment ce bugetul a fost construit de imbecilul Citu&co. Ala nu stie pe ce lume se afla, o maimuta scapata in minister. Acum o luna a aflat cate ceva despre cum trebuie sa arate un buget, zicea de contabilitate dubla prostul daca va mai aduceti aminte. Habar nu are si mai emite si teorii. Acum vrea sa inchida prima casa. Eu cred ca trebuie proteste si dati jos urgent mascaricii astia.

2020-01-20 19:59:30
Costel

Liberalii sunt politicienii capitalistilor occidentali.

Alte articole din: Ultimele Stiri