Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dan Vasile Mihale: Tăriceanu nu se leapădă de penali

Monday, 17 October 2016, 11:39 Sursă: REALITATEA.NET

După celebra declarație ,, dacă toți suntem corupți, înseamnă că nimeni nu este corupt’’, nu credeam să  aud altceva mai stupid și mai ilogic, dar uite că se poate…  Tăriceanu îl bate, de departe, pe Severin, autorul sofismului citat mai sus.  Preşedintele Senatului face apel la parlamentari să nu mai voteze nicio cerere DNA de ridicare a imunităţii până la finalul actualei legislaturi. Ce poți să mai spui? Și asta la numai două zile după ce proprii colegi i-au cerut demisia…

Săptămâna trecută,  mai mulţi membri ALDE, care susţin ideea adoptării de criterii de integritate pentru candidaţii la alegeri şi organizarea unui congres, au cerut public revocarea lui Călin Popescu Tăriceanu  din funcţia de preşedinte al Senatului.  Șeful ALDE nu a avut însă nicio reacție… Ba mai mult, a ieșit la rampă cu o nouă declarație,  halucinantă, taxată pe măsură de tinerii colegi. Liderii TLDE au anunțat, luni,  că părăsesc partidul, pentru că, spun ei, vor să facă  politică liberală, nu politică anti-justiție''.

Tăriceanu pare însă surd și mut când vine vorba de justiție. Acesta este și motivul pentru care omul va candida, mai mult ca sigur, pentru un nou mandat de senator, în ciuda faptului că este trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului în dosarul retrocedării fermei Băneasa. Aceiași logică strâmbă îl determină pe Tăriceanu să accepte pe listele ALDE pe fostul ministru al Energiei Varujan Vosganian, salvat de senatori de urmărirea penală în dosarul “Gaze ieftine” și pe fostul ministru al Economiei, Ion Ariton, trimis în judecată în dosarul “Gala Bute”. Și exemplele pot continua.

Tăriceanu este la fel de generos și cu traseiștii. De câteva zile, deputatul Liliana Mincă este membru ALDE. A intrat în Parlament pe listele PPDD, a trecut la UNPR iar în final a rămas deputat independent afiliat grupului PSD. S-a înscris în ALDE în încercarea de a mai câştiga un mandat. Tot pe lista ALDE îşi caută un loc de parlamentar şi deputatul Octavian Popa. S-a supărat şi a plecat din PNL în urmă cu câteva luni, după ce colegii săi l-au înlocuit de la şefia organizaţiei Tulcea.

Politica anti-justiție dusă de Călin Popescu Tăriceanu a stârnit un adevărat seism în ALDE, care încearcă, cu disperare, să se lepede de actualul șef al Senatului. Unii îi cer să plece, alții pleacă singuri. Iată ce au declarat, luni, tinerii din partid: ,,ALDE a devenit în ultimele luni colacul de salvare pe care Călin Popescu Tăriceanu îl aruncă celor certați cu legea, cu aprobarea tacită a lui Daniel Constantin.’’


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ