Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cristian Diaconescu, la Realitatea: ”Dacă acest virus a fost scăpat de sub cotrol, toată lumea are de pierdut”

Tuesday, 10 March 2020, 23:26 Sursă: Realitatea.NET

Pusă în discuție ipoteza conform căreia Covid 19 ar fi o armă biologică scăpată de subcotrol, fostul minitru de Externe a opinat că, dacă scenariul se adeverește, toată lumea are de pierdut.

”Avem epidemie și infodemie. Ipoteza pusă în discuție se poate confirma într-o oarecare proporție, niciodată sută la sută. Ai dat drumul la o astfel de armă chimică, să vedem care sunt consecințele. În anul 2002-2003, China era undeva în primele 15 țări din punct de vedere al economiei globale. Astăzi, ete a doua țară.

China acoperă 28% din industria manufacturii la nivel global. China acoperă cam 80 la sută din importurile de petrol. Din acest punct de vedere, pierderile în China sunt enorme. Toată lumea are de pierdut, frontierele s-au lichefiat datorită comerțului liber, datorită turismului, darorită liberei circulații, globalizarea a generat o reacție în lanț, coroborată cu o epidemie destul de agresivă. În acest moment, statele au reacții naționale și toată lumea pierde.

Dacă acest virus a fost scăpat de sub cotrol, toată lumea are de pierdut. Nici previziunile momentului în care se va sfârși nu sunt foarte clare. Există speculații, nu vreau să sperii pe nimeni, că Organizația Mondială a Sănătății ar avea date, dar nu vrea să anunțe pe piață pandemia. Foarte multă lume se uită cu atenție la situația economică a Chinei, a Germaniei și a Japoniei, apropiind cuvântul ”recesiune” de aceste țări. În acest moment, pe un fundal economic nu foarte bun al Germaniei, este foarte greu”, a declarat Cristian Diaconescu la Realitatea PLUS.

Întrebat cine profită de pe urma acestei sitații, Cristian Diaconescu a declarat că în general, profită cei care vor să creeze diversiuni.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-03-12 10:26:00
La cum arata legislatia si tara!!!

E clar ca alesii pe liste nu si-au aratat utilitatea ci doar au incasat salarii, pensii si avantaje si au votat doar ce li sa ordonat fara a incerca sa produca nimic decent, logic, simplu si corect pentru tara si populatia care ii plateste. Trist !!!

Alte articole din: POLITICĂ