Blocaj la Curtea de Apel București. Magistrații continuă protestul

Friday, 07 February 2020, 07:45 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Magistrații nu renunță la proteste! Judecătorii Curții de Apel București au decis să continue suspendarea activității până când Curtea Constituțională va lua o decizie cu privire la pensiile speciale, informează Realitatea PLUS.

La rândul lor, magistrații de la Tribunalul Capitalei au hotărât, de curând, să nu participe în birourile electorale dacă pensiile vor fi eliminate. 

Judecătorii și grefierii din toată țara sunt nemulțumiți că Proiectul legislativ de abrogare a pensiilor de serviciu cuvenite magistraţilor a fost adoptat de Camera deputaţilor la data de 28 ianuarie 2020 fără consultarea Puterii Judecătoreşti.

Secţiile Unite ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dar şi Avocatul Poporului, au decis sesizarea Curţii Constituţionale a României cu excepţia de neconstituţionalitate a Legii de abrogare a pensiei de serviciu a magistraţilor.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-02-07 08:39:13
Amalia

Asta se numește SANTAJ,dumnealor vor ,în continuare,să primească bani necuveniti din fondul de pensii al pensionarilor normali,adică ne diminuează suma de bani care ni se cuvin nouă. Păi, dragi pensionari obișnuiți-adica legali- haideți să ieșim și noi ,în masă, să protestam că avem pensiile diminuate din cauza acestor "speciali". Să nu-mi spuneți că nu sunt din bugetul asigurărilor sociale,e atât mai grav !!! Sunt bani plătiți de noi toți și la cea mai mică pâine pe care o luăm, este acel adaos numit tva- cine nu știe acesta este un impozit care intră în bugetul statului ! Mare RUȘINE !

Alte articole din: Ultimele Stiri