Coronavirus - România: 2460 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Șeful STS a demisionat! Reacția președintelui Klaus Iohannis

Monday, 29 July 2019, 11:58 Sursă: REALITATEA.NET

,, Doresc să vă informez că, începând cu data de 29 iulie 2019, am înaintat Președintelui României demisia mea din funcția de director al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Fac precizarea că demisia nu a fost depusă ca urmare a existenței unei sincope, inadvertențe sau ca umare a celei mai mici umbre de vinovăție în exercitarea funcției de preluare și localizare a apelurilor de urgență 112 de către STS, a neglijenței mele în serviciu, a tratării superficiale sau a neasumării responsabilităților care privesc datoria mea și a tuturor angajaților de a garanta funcționarea continuă a serviciilor speciale, de cooperare și a celor pe linia 112. Demisia a fost înaintată pentru a nu afecta prestigiul instituției'', se arată în comunicatul remis presei.

STS a comunicat pe parcursul crizei prin intermediul comunicatelor de presă și al purtătoarei de cuvânt, Mariana Pop, fostă jurnalistă. Ionel Vasilca nu a ieșit în public pentru a oferi explicații, așa cum au făcut-o șefii celorlalte instituții implicate.

Reacția președintelui Klaus Iohannis

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a primit luni, 29 iulie a.c., demisia din funcția de director al Serviciului de Telecomunicații Speciale a domnului Ionel-Sorinel Vasilca. În cadrul ședinței Consiliul Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc marți, 30 iulie, Președintele Klaus Iohannis va informa membrii Consiliului pentru a lua act de această demisie”, se precizează într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ