Tragedie în Bacău! O fată de 14 ani s-a înecat în canalul râului Bistriţa

Tuesday, 06 September 2016, 11:05 Sursă: News.ro

Autor: Realitatea.NET

O fată de 14 ani, din municipiul Bacău, este căutată de pompieri, marţi, în canalul râului Bistriţa, de la marginea oraşului, după ce s-a înecat în timp ce se afla cu mai mulţi copii în zona respectivă, copila alunecând pe dalele din beton în momentul în care a încercat să se apropie de apă.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, copila s-a înecat, în apa adâncă de câţiva metri, după ce a alunecat pe dalele din beton ale canalului din zona Şerbăneşti. Fata de 14 ani plecase din faţa blocului, împreună cu doi fraţi de-ai săi şi cu alţi copii, la canalul râului Bistriţa, fără a avea acordul părinţilor.

La un moment dat, copila a coborât singură pe dalele din beton şi, din cauza vegetaţiei, a alunecat şi a căzut în apă. Fata a reuşit să rămână la suprafaţă pentru puţin timp, ca apoi, în pofida strigătelor disperate după ajutor, să se ducă la fundul apei. Întreaga scenă a fost observată de către un bărbat, care a sunat la numărul de urgenţă 112, nemaiavând timpul necesar să o salveze pe copilă.

”Încă din cursul serii de luni, au început căutările în zona indicată de copii, acestea fiind suspendate odată cu lăsarea întunericului. Acţiunile de căutare au fost reluate astăzi (n.r. - marţi), însă se desfăşoară cu dificultate din cauza adâncimii apei, a vizibilităţii reduse şi a curenţilor de pe canalul lung de peste patru kilometri”, a declarat, marţi, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Pompierii băcăuani nu exclud varianta ca trupul fetei să fie căutat şi cu ajutorul scafandrilor de la ISU Vaslui.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri