Secretul celei mai longevive regine: de ce își sărbătorește ziua de naștere de două ori?

Monday, 22 April 2019, 15:43, Sursă: REALITATEA.NET

Regina Regatului Unit și a Irlandei de Nord, Elisabeta a II-a, a împlinit duminică, 21 aprilie, 93 de ani. Numai că și regina Marii Britanii, la fel ca ceilalți monarhi, are două zile de naștere în fiecare an. Ea a primit o serie de mesaje de felicitare. De la unele persoane, doar. Pentru că pentru alții ziua sa de naștere poate fi extrem de confuză, dar e destul de ușor să înțelegi.

Adaugă părerea ta

Ceea ce face suverana nu e ceva nou. E o tradiție respectată de câteva secole în rândul familiilor regale din Marea Britanie.

Regina Marii Britanii, două zile de naștere într-un an

Regina e născută, într-adevăr, pe 21 aprilie, în anul 1926. Numai că nimic spectaculos nu se întâmplă în acea zi. Ziua de naștere a reginei e sărbătorită, în cadrul unei parade grandioase, în cea de-a doua sâmbătă a lunii iunie.

Atunci are loc o paradă grandioasă la Palatul Buckingham și atunci e sărbătorită și regina Marii Britanii. Pe 21 aprilie, regina sărbătorește în familie, fără a le permite britanicilor să o felicite prin paradă sau evenimente grandioase.

Sunt trase doar câteva salve de tun pentru a marca ziua. Anul acesta, de exemplu, salvele de tun au fost trase cu o zi întârziere, adică luni, 22 aprilie, pentru că tradiția nu permite ca acestea să fie executate într-o zi de duminică. Da, un pic prea multe obiceiuri.

Tradiția ca monarhul Marii Britanii să se sărbătorească în prima sâmbătă a lunii iunie datează din 1748, de pe vremea regelui George al II-lea. Ziua sa de naștere pica târziu în toamnă și s-a considerat atunci că e prea frig pentru o paradă sau un eveniment major în aer liber.

Așa că ziua sa de naștere a fost combinată cu un alt eveniment important care avea loc vara. Și așa a rămas de atunci.

Anul acesta, „a doua zi de naștere" a suveranei pică pe 8 iunie. Atunci va avea loc o paradă pe străzile Londrei, cunoscută drept „Trooping the Colour", unde vor defila mai bine de 1.400 de soldați, 200 de cai și 400 de membri ai unei fanfare.