NASA a făcut anunțul! Plătește o avere ca să ne ferească de Apocalipsă. Cum face asta?

Monday, 15 April 2019, 17:59 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

NASA a decis să plătească zeci de milioane de dolari într-o misiune aproape imposibilă. În timp ce lumea se sperie că un asteroid imens ar putea lovi Pământul, ceea ce ar aduce sfârșitul lumii, Agenția are un plan. Pentru asta va folosi compania miliardarului Elon Musk, care pregătește câteva rachete cu țintă precisă. În câțiva ani vom vedea dacă totul funcționează.

NASA a anunțat că dă un contract de câteva zeci de milioane de dolari către SpaceX. Și-a găsit în SpaceX, compania miliardarului Elon Musk, un partener de nădejde într-un proiect incredibil. NASA vrea, pe scurt, să bombardeze asteroizi.

Contractul de 69 de milioane de dolari presupune că acesta ar trebui să fie un plan perfect de protecție pentru Pământ. Ce are SpaceX de făcut e să bombardeze asteroizi. Prima încercare ar trebui să fie de succes, ca să există o speranță că așa ceva poate fi evitat.

Ce se va întâmpla în misiunea NASA?

În 2005, NASA a demonstrat că asteroizii pot fi loviți ca să fie deviați. Acum e la un nivel mai mare și ceva mai aplicat. Academia Națională de Științe din Statele Unite ale Americii susține că un astfel de plan e fezabil, dacă avertismentul e lansat cu unul până la doi ani înainte de impact.

SpaceX e compania care va livra rachetele și le va lansa ca să „întâlnească" asteroizi care ar putea pune probleme Pământului. Odată ce impactul ar fi realizat, asteroidul ar trebui deviat suficient de mult cât să nu intre în orbita Pământului. Misiunea se numește DART (Double Asteroid Redirection Test).

NASA speră că un asteroid poate fi deviat de la traseul său dacă e lovit unde trebuie. Planul e ca agenția să finanțeze misiuni cu una sau mai multe rachete spațiale care să se lovească de asteroizi care ar amenința Pământul.

În cazul asteroizilor mai mari, cu pericol mai mare de-a aduce sfârșitul lumii, termenul s-ar putea duce până la 20 de ani. NASA și alte agenții monitorizează constant obiectele cosmice eventual periculoase, deci n-ar trebui să fie o problemă.

Primul test e programat pentru 2021. Atunci va fi lansarea. Apoi, în octombrie 2022, racheta ar trebui să intercepteze un asteroid de dimensiuni mai reduse. În acel moment, asteroidul va fi la 11 milioane de kilometri de Pământ.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri