Evadatul care a fugit de închisoare timp de doi ani s-a predat: ce motiv absurd a invocat?

Wednesday, 24 April 2019, 16:41 Sursă: REALITATEA.NET

Un deținut care a evadat în anul 2008 dintr-o închisoare din Austria s-a predat după ce a petrecut mai bine de 10 ani în Tenerife, una dintre cele mai frumoase insule din Spania. Motivul? Stațiunea nu mai are același farmec. Sau cel puți nu e la fel ca atunci când a ajuns prima dată acolo și oricum voia să revină acasă. Iar revenirea înseamnă direct închisoare pentru bărbat.

Adaugă părerea ta

Putea să își petreacă restul vieții liniștit în stațiunea vizitată de milioane de turiști din întreaga lume, care este renumită pentru plajele sale și pentru petrecerile de neuitat. Dar iată că după 10 ani în Paradis, bărbatului i s-a urât cu binele.

Poliția austriacă a emis un comunicat în care a anunțat că un bărbat în vârstă de 64 de ani s-a predat autorităților în gara din Salzburg. El le-a spus polițiștilor că este fugar și că a ajuns în orașul din Austria cu un tren în care s-a urcat din Aeroportul Munchen, Germania, după ce a stat în Tenerife suficient cât să se plictisească.

Evadatul s-a săturat de Tenerife și s-a predat în Austria

"Tenerife nu mai este la fel de frumos ca înainte", a declarat bărbatul în momentul în care polițiștii l-a întrebat ce l-a determinat să se întoarcă în Austria. În plus, i s-a făcut dor de țara lui și a decis să vină acasă.

Uimiți de gestul omului, polițiștii au verificat să vadă dacă acesta chiar a evadat în anul 2008 și au descoperit că are dreptate. El a reușit să fugă dintr-o închisoare din Austria Inferioară și să își trăiască viața liniștit timp de 10 ani. Autoritățile nu au făcut publice informații referitoare la motivul pentru care austriacul a fost condamnat în trecut, dar presa din Austria anunță că bărbatul mai avea de ispășit doar 6 luni de închisoare în momentul în care a evadat.

Și pentru că legea din Austria nu prevede ca cei care evadează să primească o pedeapsă suplimentară, bărbatul va mai sta în spatele gratiilor doar 6 luni, după care își poate vedea liniștit de timpul rămas. S-ar putea plimba liniștit prin Austria, țara pe care o iubește atât de mult, sau, cine știe, poate pleacă din nou în Tenerife.

Sursa

Alte articole din: Ultimele Stiri