Covrigii rumeniti, pericol pentru sanatate. Cum iti dai seama daca au soda caustica

Monday, 03 February 2020, 11:27 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Covrigii care au o stralucire si arata bine rumeniti sunt dati cu soda caustica de catre producatori, tocmai pentru a obtine acea culoare. 

Covrigii au în compoziție mai multe substanțe chimice decât știai, substanţe care, în timp, afectează organismul consumatorului. Iată ce spun specialiștii și ce probleme medicale poți întâmpina!

Covrigiiconțin mai multe ingrediente care pot fi periculoase pentru sănătate. Specialiștii spun că în prepararea covrigilor se folosește soda caustică. Astfel, susțin că înainte de a fi băgați la cuptor, peste covrigi și sticks-uri se toarnă substanța. Prin urmare, secretul cojii maronii, lucioase și ușor înțepătoare la gust, care se desprinde ușor de pe covrigi sau sticks-uri, este scufundarea acestora într-o baie de sodă caustică înainte.

Producătorii de sticks-uri și covrigi au recunoscut că toarnă sodă pe produse spunând că în „baia de sodă caustică” este o concentrație de doar 3% (30g / 3 linguri de soda la 1L de apă), iar rolul acesteia este de a reduce aciditatea de la suprafața covrigului, permitând amidonului din cocă să se transforme în zahăr, care se va carameliza frumos și elegant.

Conform bzi.ro, în cazul în care consumi frecvent aceste produse, poți întâmpina problemele unor alergii, dereglări hormonale, tulburări hepatice, boli intestinale, tulburări hepato-biliare, tulburări ale tubului digestiv, tulburări nervoase sau creșterea nivelului de colesterol.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri