Coronavirus - România: 3864 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

10  Idei Revoluţionare de Amenajare a Zonei de Dining (P)

Wednesday, 18 March 2020, 19:33 Sursă: Realitatea.net

Fie că îţi doreşti să redecorezi, ori ai nevoie doar de puţină inspiraţie, iată câteva idei de amenajarea a diningului de la stiluri moderne sau tradiţionale, la cele minimaliste sau chic.

Masa rotundă de dining 

Chiar dacă ideea de a pune în dining o masă rotundă nu ţi se pare o idee revoluţionară la prima vedere, modelele de mese pentru dining care au această formă sunt cu totul inedite şi te vor ajuta să construieşti o zonă modernă, cu tente avangardiste. Trebuie doar să alegi un model de masa rotundă cu totul specială. În acelaşi timp, un spaţiu în care aşezi doar obiecte cu forma pătrată poate deveni rapid prea încărcat, iar în acest caz o masă de dining rotundă este un element dinamic. În plus, în locurile mici este mult mai uşor să te mişti în jurul unei astfel de mese. Intră pe divaniesofa.ro şi alege unul dintre modelele disponibile. 

Alege culori închise

Cei care îşi doresc în dining o atmosferă formală şi intimă pot opta pentru culori închise în care să decoreze această zonă. Iar culorile închise nu se vor regăsi doar pe câteva elemente, ci în tot spaţiul, de la culoarea pereţilor, până la piesele de mobilier. Pentru contrast poţi folosi câteva accente de lemn, care vor ieşi superb în evidenţă în acest spaţiu întunecat.

Accente neaşteptate

Atunci când planul tău este să amenajezi diningul astfel încât să devin un loc confortabil şi în acelaşi timp să emane elegantă, ţine cont că mobilierul ales să fie de bună calitate. Din acest punct porneşte întreaga amenajarea a zonei de luat masa. Odată ce ai achiziţionat piesele de mobilă, personalizează spaţiul cu câteva accente neaşteptate, cum ar fi perne decorative cu imprimeuri îndrăzneţe sau un covor într-o nuanţă puternică.

Modele interesante de scaune

Când foloseşti culori neutre pentru a decora diningul, dar vrei totuşi să adaugi elemente speciale, alege cu grijă mobila. Poţi opta pentru un model unicat de scaune, pentru a obţine rezultatul dorit.

Imagine

Cât mai multă lumină

Pentru un dining care să trezească toate simţurile, vopseşte şi decorează totul în alb. Aşează un covor vintage sub masă şi pune în această zonă şi câteva plante verzi, pentru un suflu proaspăt.

Perete cu oglinzi

Un perete plin cu oglinzi de toate dimensiunile, formele şi modelele poate deveni elementul principal din zona de servit masa.  Dacă până acum îţi imaginai că diningul este locul din casă în care tiparele clasice sunt cel mai des folosite, de această dată ai ocazia să pui în practică o idee revoluţionară. Alege cu grijă peretele pe care vei pune o varietate cât mai mare de oglinzi. Pentru a nu se produce incidente neplăcute, asigură-te că nu este în zona cu cel mai intens trafic, că oglinzile sunt bine prinse în perete şi este suficient spaţiu cât să nu fie atinse atunci când trece cineva pe lângă peretele respectiv. Oglinzile nu doar că vor da viaţa unui perete din încăpere, dar vor atrage lumina în jurul unui dining mic.

Dining în funcţie de starea de spirit

O idee cu adevărat inedită de a decora un dining: în funcţie de starea de spirit. Poate ţi se pare dificil sau chiar imposibil să faci atât de des schimbări, în funcţie de felul în care te simţi într-o anumită perioadă, însă cu puţină imaginaţie este extrem de simplu.

Amenajează zona de servit masa cât mai simplu, folosind culori neutre şi un design clasic.  Adăugă câteva accesorii colorate de fiecare dată când vrei să schimbi ceva, acestea putând fi faţă de masă, traversa sau suporturile pentru farfurii.

Alege stilul minimalist

Un dining prea încărcat poate avea influenţe negative asupra psihicului celor care iau masa în fiecare zi în acel loc. O idee ar fi să alegi  stilul minimalist. Alege un set de dining într-un model cât mai simplu şi într-o schemă de culori liniştitoare care transmit acel sentiment de “acasă”. Completează decorul cu un corp de iluminat în acelaşi stil minimalist şi artă abstractă pe pereţii din jur.

Imagine

Fiecare element contează

Atunci când ai loc pentru a amenaja doar un mic dining, asigură-te că fiecare piesă din acest colţ este importantă. Poţi adăuga câteva elemente, dar fiecare cu o valoare aparte. Poţi alege scaune speciale cu picioare metalice curbate şi o masă cu picior tip piedestal, aplice pătrate şi nu în ultimul rând elemente de decor speciale, cum ar fi suporturi de lumânări în forme geometrice.

Culori clasice

Chiar şi atunci când foloseşti clasică combinaţie alb-negru, poţi obţine un decor cu totul aparte. Aceasta combinaţie de culori poate fi punctul de plecare pentru amenajarea diningului. De aici, poţi continua cu nuanţe accent jucăuşe, cum ar fi cele galbene sau verzi.

Alte articole din: LIFESTYLE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LIFESTYLE