Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

C. P. Tăriceanu: Am un gust amar legat de concluziile Comisiei de la Veneţia

Wednesday, 24 October 2018, 16:24 Sursă: REALITATEA.NET

"Cred că e util ca între partidelel politice parlamentare să aibă loc discuţii şi să ajungem la un consens în ceea ce priveşte modificările asupra legilor Justiţiei, aşa cum a cerut şi Comisia de la Veneţia. Aceste concluzii trebuie să pornească de la unele premise, de exemplu să cădem de acord asupra a ceea ce inseamnă statul de drept, pentru că dacă nu avem aceeaşi viziune, nu putem înainta. În opinia noastră, statul de drept înseamnă norme, legi şi instituţii care apără drepturile cetăţeanului.(...) ”Putem să pornim cu dreptul, să începem considerarea necestității scoaterii la lumină a tuturor protocoalelor secrete, abrogarea lor și tot ce presupunem consecințele lor. Aicii am un gust amar şi legat de raportul Comisiei de la Veneţia, care nu scos un cuvânt asupra impactului legilor Justiţiei asupra cetăţenilor" a declarat Tăriceanu.

În perspectivă consensului invocat, Călin Popescu Tăriceanu a sugerat că un ministru al Justiţiei independent politic, un tehnocrat, ar fi cea mai bună persoană pentru a gestiona Justiţia. 

Tăriceanu a dezvăluit şi ce le-a tramsmis şeful statului liderilor ALDE. 

”Mi-a spus că nu vrea să fie un factor activ în această chestiune. Rolul principal revine Parlamentului, nu știu cum președintele ar putea fi parte. E un moment bun pentru ca la nivelul Parlamentului să facem un consens, așa cum am încercat pe legea offshore, dar nu am reușit. Nu e doar interesul ALDE sau PSD ca să evităm situație de genul unei rezoluții în Parlamentul European,” a declarat preşedintele Senatului.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL