Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

NASA a făcut o descoperire fără precedent. Acest roi stelar ascunde ceva greu de imaginat

Thursday, 17 March 2016, 20:35 Sursă: REALITATEA.NET

Astronomii au identificat, cu ajutorul capacităților ultraviolete ale Telescopului Spațial Hubble al NASA și ESA, nouă stele monstru, cu mase de 100 de ori mai mari decât masă Soarelui în roiul stelar R136.

Este cel mai mare eșantion de stele masive identificat până acum. Rezultatele, care vor fi publicate în Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, ridică noi întrebări despe formarea stelelor masive. 

O echipă internațională de oameni de știință a combinat imagini realizate cu Wide Field Camera 3 (WFC3) și cu Space Telescope Imaging Spectrograph (STIS), instrumente ale Telescopului Hubble, pentru a diseca, în premieră, tânărul roi stelar R136 în ultraviolete.
 
R136 are un diametru de doar câțiva ani lumină și se află în Nebuloasa Tarantula, din  Marele Nor Magellanic, la circa 170.000 ani lumina distanță de Terra.

Roiul este unul tânăr si găzduiește numeroase stele extrem de mari, fierbinți și luminoase ale cărei energie este radiată, în cea mai mare parte, în ultraviolete. De aceea astronomii au cercetat emisiile ultraviolete ale roiului.
 
Pe lângă faptul că a găsit zeci de stele cu mase ce depășesc 50 de mase solare, acest nou studiu a reușit să dezvăluie un număr total de 9 stele monstru în roi, toate de peste 100 de ori mai mari decât Soarele,scrie Hotnews.ro
 
 
 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL