Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Preţul petrolului şi-a continuat prăbuşirea - înainte de "marea decizie" a OPEC

Monday, 28 November 2016, 10:38 Sursă: REALITATEA.NET

Preţul petrolului a scăzut cu 0,1%, la 46,01 dolari barilul, continuând declinul după prăbuşirea cu 4% de vineri, potrivit Bloomberg.

Ca parte din eforturile de a ajunge la o înţelegere funcţională pentru plafonarea producţiei, miniştrii energiei din Algeria şi Venezuela s-au îndreptat spre Moscova pentru a convinge cel mai mare rival OPEC să se alăture încercării marilor producători de a creşte preţurile din nou, scrie zf.ro.

Rusia ar putea revizui planurile producţiei de petrol din 2017, dacă se va stabili o înţelegere asupra îngheţării producţiei globale, a declarat ministrul Energiei din Rusia, Alexander Novak.

„Potrivit planurilor noastre, producţia (n.r. - rusească) de petrol ar creşte anul viitor. Dar dacă menţinem producţia la nivelul curent ne îndeplinim contribuţia, ceea ce, în principiu, pentru noi înseamnă tăierea a 200.000-300.000 de barili pe zi (n.r. în 2017)", le-a spus ministrul Energiei jurnaliştilor.

Companiile de petrol ruseşti spun că vor mări producţia în 2017, după ce au atins niveluri-record în ultimele luni, continuându-şi angajamentul faţă de noile câmpuri petrolifere, deschise în 2016, care vor continua să pompeze petrol în 2017, iar Rusia va reduce producţia în perimetrele petrolifere care au produs deja, petrol, de câţiva ani, a declarat ministrul Novak.

Consultările cu OPEC (organizaţia ţărilor exportatoare de petrol) „merg pe drumul cel bun", iar Rusia va discuta cu câteva state producătoare de petrol care nu fac parte din OPEC, inclusiv Kazakhstan şi Mexic, a mai spus ministrul. Până acum, nu s-a luat legătura cu Statele Unite, iar contactele cu Norvegia evidenţiază că Oslo nu va face parte din înţelegere, potrivit ministrului rus.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL