Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gabriel Biriş, secretar de stat în MFP: Fără birocraţi ar fi haos. Ce soluţie propune

Thursday, 14 July 2016, 14:33 Sursă: REALITATEA.NET

'Conceptul de debirocratizare nu este cel mai fericit. Trebuie să vorbim de eficientizarea administrației publice, de cum facem să acordăm servicii publice de calitate cetățeanului și contribuabilului — și nu trebuie să vorbim de debirocratizare. Debirocratizarea, ca termen, poate să conducă la gândul că putem funcționa fără birocrație. Complet greșit! Nu există stat fără birocrație. Fără birocrați, ar fi haos', a spus Gabriel Biriș.

Conform acestuia, conceptul de debirocratizare ar putea destabiliza oamenii care lucrează în sistem și fără de care nu se pot lua măsuri de eficientizare și de creștere a calității administrației publice.

'În eficientizarea administrației și de creștere a serviciilor publice, cred că principala măsură trebuie să fie cea a informatizării, a unificării bazelor de date pentru că, în momentul de față, România nu prea pare din punct de vedere al administrației un stat unitar. Fiecare instituție are propriile baze de date', a explicat Gabriel Biriș.

El a adăugat că este nevoie de baze de date comune la nivelul instituțiilor.

'România are niște certe avantaje care țin în special de sectorul IT: are una dintre cele mai mari viteze de internet și un grad mare de accesibilitate la internet din lume. Toate acestea trebuie folosite în interesul nostru, pentru că, atunci când vine vorba de folosirea acestor instrumente, din punct de vedere al folosirii lor în administrație, suntem în Evul Mediu', a concluzionat Gabriel Biriș.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL