Anunț bombă de la DIICOT: Societatea LUKOIL ROMÂNIA, urmărită penal într-un dosar de evaziune

Friday, 15 September 2017, 14:10, Sursă: REALITATEA.NET

Compania Lukoil România a fost pusă sub urmărire penală, împreună cu 14 persoane, de procurorii DIICOT într-un dosar de evaziune fiscală de 9 milioane de lei.

Adaugă părerea ta

Potrivit DIICOT, în perioada 2009-2010, inculpații Matei Eugen, Gherghel Amalia, Ceban Sergiu, Tirla Călin, Izvernari Dănuț Nelu, Negru Dumitru Florin, Mazâlu Petru, Mara Bogdan Marius, Novăcescu Gheorghe Tony, Vasile Angelica, Șinca Valentin, Gorea Florentin și Slevoacă Cristina s-au constituit în  patru grupuri infracționale organizate în scopul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, prin crearea unui circuit fictiv de achiziție și livrare de bitum rutier cu proveniență VAYA LTD Bulgaria și  LUKOIL NEFTOCHIM BOURGAS AD Bulgaria, în sensul interpunerii scriptice a unor societăți comerciale care s-au sustras  în această modalitate de la plata TVA-ului aferent și a impozitului pe profit.

Membrii grupului au fost sprijiniți în activitatea infracțională de către S.C. LUKOIL ROMÂNIA S.R.L. prin reprezentantul legal suspectul T. C., în sensul interpunerii pe circuitul de livrare a mărfii a unei societăți comerciale din Marea Britanie.

Prejudiciul cauzat în dauna bugetului statului este în valoare de 9.139.242 de lei, reprezentând T.V.A. de plată și impozit pe profit.

Procurorii  Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Bacău au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților  Matei Eugen, Gherghel Amalia, Ceban Sergiu, Tirla Călin și Izvernari Dănuț Nelu, pentru săvârșirea  infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală.