Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

"Ambasadorul Klemm o mai fi îngrijorat de cum merge Justiția în România?"

Friday, 02 August 2019, 15:07 Sursă: REALITATEA.NET

"Pentru mine, toată povestea de la Caracal iese de sub semnul încurcăturilor, al nepriceperii, al prostiei, al bâlbâielilor, al neglijenței, și întră sub acela al tragerii de timp deliberate, al tergiversării în vederea a ceva anume.

Posibilitatea mușamalizării o exclud, scandalul este prea mare, dar tragerea de timp a devenit evidentă și lovește ca un pumn în ochi

Aici cred că avem de a face două componente.

Prima. Dincă livra dame notabilităților din zonă, inclusiv poliție, parchet, servicii, lideri politici etc, caz în care devine explicabil de ce organele nu au nici o tragere de inimă să înainteze cu ancheta, pentru că inevitabil se ajunge și la numele lor, în calitate de consumatori și șpăguiți de ai rețelelor de proxeneți.

A doua. Este de presupus, chiar de neexclus faptul că o altă categorie de consumatori era constituită de cei din personalul militar american de la Deveselu, aspect care ar ieși, la rândul său, la iveală, în condițiile unei anchete pe bune.

Ar fi timpul ca ambasadorul SUA, Hans Klemm, atât de atent cu Justiția din România, să acționeze în spiritul atât de des invocat de domnia sa, ori de câte ori are ocazia, acela al sprijinirii democrației și al funcționării instituțiilor ei, al încurajării angajamentului românilor față de democrație, statul de drept și lupta împotriva corupției, și să facă o declarație care să tranșeze această „suspiciune rezonabilă” și să „demonstreze nevinovăția” conaționalilor săi, ca să citez din favorita domniei sale, Laura Codruța Kovesi.

Sunt absolut convins că Excelența Sa este dispusă să facă toate eforturile necesare pentru a nu exista nici cea mai mică posibilitate de a se comite vreo comparație între năravurile și comportamentul militarilor americani staționați în România și acelea al soldaților sovietici, prezenți pe teritoriul țării noastre în anii `50.

Eu unul chiar îmi doresc ca butada care spune că „diferența dintre americani și ruși este că americanii sunt de fapt niște ruși, dar cu dolari în portofel” să rămână doar o glumă nedreaptă", scrie Mirel Curea în evz.

 

.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL