Coronavirus - România: 3613 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cancerul care omoară zilnic zeci de românce. Australienii au descoperit leacul

Wednesday, 09 October 2019, 11:21 Sursă: REALITATEA.NET

Australia ar putea deveni prima țară care va putea trata cancerul de col uterin.

Cercetătorii de la Universitatea Griffith au folosit tehnologia de editare genetică pentru a scăpa de tumorile canceroase, folosind-se pe șoareci nonparticule "stealth".

Profesorul Nigel McMillan a declarat că este primul tratament împoriva cancerului care folosește această tehnologie.

Instrumentul de editare genetică, cunoscut sub denumirea de CRISPR-Cas9, cu care se injectează nanoparticule în vasele de sânge ale pacientului.

Nanoparticulele caută apoi gena E7 cauzatoare de cancer și o distruge. Ulterior, este generată o celulă sănătoasă. 

Teste vor fi deramate pe parcursul următorilor ani. Studiul a fost publicat în Molecular Therapy.

 

 

Cancerul de col uterin reprezintă a patra cauză de cancer la femei la nivel mondial și principala cauză de mortalitate la femeile de vârstă activă. În anul 2018 s-au diagnosticat 569 847 cazuri noi de cancer de col uterin, reprezentând 3,2% din totalul cancerelor nou diagnosticate. România se afla într-o situație nefavorabilă în privința incidenței (34,9 cazuri noi/100 000 femei) și a mortalității prin cancer de col uterin (10,9 decese/100 000), aflându-se pe primul loc între țările UE, cu aproximativ 1 740 decese anual.

Cancerul de col uterin poate fi prevenit prin vaccinare și testare periodică

Vaccinarea împotriva virusului papilloma uman (HPV) și screening-ul reprezintă strategia optimă de protecție împotriva cancerului de col uterin. Participarea periodică la screening permite depistarea leziunilor precanceroase și a cancerului de col uterin în stadii incipiente. Riscul de cancer poate fi redus cu 40 – 70% prin vaccinare, iar testarea periodică reduce cu încă 30 până la 50% riscul.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL