Sorana Cîrstea s-a calificat în turul doi la US Open. Pe cine va înfrunta în etapa următoare

 
Sorana Cîrstea s-a calificat în turul doi la US Open. Pe cine va înfrunta în etapa următoare
Sorana Cîrstea s-a calificat în turul doi la US Open. Pe cine va înfrunta în etapa următoare

Sorana Cîrstea a început pentru a treia oară la rând un turneu cu victorie în set decisiv. La New York a debutat perfect, pentru ca apoi să scape frâiele din mână.

 

 

A revenit pe calea succesului doar cu o doză împortantă de şansă, capacitată la sută la sută de o nefericită greşeală de judecată a arbitrei de scaun.

Jucătoarea din Târgovişte li s-a alăturat Irinei Begu şi Anei Bogdan în turul doi, într-un remarcabil trio BBC, după un meci de exact două ore, câştigat cu 6-3, 3-6, 7-5 în faţa americancei Alison Riske.

Risc măsurat pentru Sorana şi o eficienţă clinică în primul set.

Primele 29 de minute ale partidei pot reprezenta oricând un etalon pentru jocul Soranei Cîrstea. Scăpată în primul rând de rateurile deranjante cu serviciul, Sorana s-a lansat pe turnantă pregătită de atacul final dincolo de schimbarea mingilor, după un dialog prelungit cu replici iuţi la serviciu, în care, timp de 17 puncte, nu s-a făcut nici măcar un punct pe retur. Cea căreia i-au amorţit simţurile a fost Riske: Sorana a forţat cu moderaţie returul şi a jucat cu încredere reverul care s-a dovedit a fi lovitura de spectacol şi finalizare în cele mai importante momente ale meciului.

Cîrstea a reuşit să întindă super-eficienţa din momentele cheie preţ de încă şapte game-uri, chiar dacă americanca Riske prelua pas cu pas iniţiativa, mai clar. Românca a găsit însă resurse pentru a anula convingător primele mingi de break adverse, fie cu winner de rever, fie cu as, fie cu execuţie seacă la serviciu. Crisparea a apărut înaintea liniei de finiş, atunci când brusc luciditatea din jocul româncei a dispărut, apărând dublele greşeli şi atacurile pripite. Sau eroarea în asumarea riscurilor, care a facilitat victoria parţială a americancei Alison Riske, cu un simetric 6-3 faţă de scorul primului set.

Cîrstea a părut că se zbate în nisipuri mişcătoare şi în start de set decisiv. Forţa şi elementul de sprijin au venit din afară, după ce românca s-a simţit privată de un punct destul de important, în ceea ce ar fi putut fi chiar ultimul game al meciului. Crisparea lui Alison Riske a fost dublată, culmea, de luciditatea adusă, necaracteristic Soranei, de senzaţia de luptă nu doar împotriva adversarei, ci şi a arbitrei. Abia astfel a reuşit Sorana Cîrstea să redevină lucidă, când arbitra a refuzat să îi acorde rejucarea unui punct afectat clar de anunţul de out de la tuşă.

Ca un soldat activat, Sorana nu a cedat decât un singur punct în următoarele trei game-uri, înainte de a câştiga marea bătălie mentală, din game-ul 12 al decisivului, prin recalibrarea parametrilor de risc.

Sorana Cîrstea se va duele mâine cu Maria Şarapova.

 

Sursa

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?