Rovana Plumb în prima fotografie de grup a Comisiei Europene

 

A fost publicată prima fotografie cu noii membri ai Comisiei Europene! Președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avut o primă întâlnire cu viitorul Colegiu al comisarilor europeni. 

Președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și-a reunit miercuri seară echipa cu care urmează să alcătuiască Colegiul comisarilor europeni în mandatul 2019-2024. Von der Leyen a publicat pe contul său de Twitter o primă fotografie în care apar toți cei 27 de comisari desemnați.

Echipa Ursulei von der Leyen se pregătește pentru audierile din Parlamentul European, în comisiile de specialitate, în perioada 30 septembrie - 8 octombrie.

Președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a prezentat marți componența și structura viitoarei Comisii Europene, precum și portofoliile alocate celorlalți 26 de comisari europeni pentru mandatul 2019-2024.

Noua Comisie Europeană va avea trei vicepreședinți executivi, Frans Timmermans, Margrethe Vestager și Valdis Dombrovskis, precum și alți cinci vicepreședinți, unul fiind Înaltul Reprezentant Josep Borrell și ceilalți patru provenind din Europa de est și de sud-est.

Nominalizarea României pentru funcția de comisar european, Rovana Plumb, va primi portofoliul Transporturilor.

Următoarea etapă în procesul politic de învestire a viitoarei Comisii Europene este reprezentată de audierile comisarilor desemnați în comisiile relevante portofoliului atribuit acestora.

În cazul unui rezultat negativ asupra unui candidat, acesta poate fi retras din proces, iar procedurea se reia în cazul țării al cărei candidat este respins.

Finalul procedurii prevede că întreaga Comisie, inclusiv președintele Comisiei și Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate, trebuie să fie apoi supusă votului unic de aprobare din partea Parlamentului European, în cadrul sesiunii plenare din 21-24 octombrie.

În final, noua Comisie Europeană este numită oficial de către Consiliul European, în urma unui vot cu majoritate calificată. 

Ursula von der Leyen a fost aleasă președinte al Comisiei Europene în plenul Parlamentului European în luna iulie, cu o majoritate de 383 de voturi pentru, cu nouă voturi peste majoritatea simplă necesară de 374 de voturi.

Parlamentul European, unul deosebit fragmentat după alegeri, abia a fost convins și a aprobat candidatura Ursulei von der Leyen cu o majoritate de doar nouă voturi.

Echipa sa de 26 de comisari (câte unul de la fiecare stat membru, mai puțin de la Marea Britanie) propusă marți trebuie să treacă prin filtrul comisiilor europarlamentare, însă există, deja, o serie de semne de întrebare cu privire la integritatea altor membri ai viitoarei Comisii.

"Umbrele" din echipa Ursulei von der Leyen

 

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Ciuma Rosieee !
14 Sep 06:07
Ciumaaaaaaa ... emanatii din '89 mimeaza europenismul dar ei sint ancorati in tradari si exterminarea propriului popor ! In fond nici europenii nu sint interesati daca o natie mai exista sau dispare ! Fiecare pasare piere ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?