Prezența virusului Pestei Porcine Africane, confirmată în jud. Alba

 
Foto: realitateadealba.net
Foto: realitateadealba.net

Prezența virusului Pestei Porcine Africane (PPA) a fost confirmată, joi, la doi porci dintr-o gospodărie din comuna Vidra, sat Goiești, realtează realitateadealba.net. Pesta Porcină Africană nu a evoluat, până în prezent, pe teritoriul județului Alba.

Cei doi porci au fost sacrificați de proprietari, iar cadavrele au fost ecarisate, carcasele de carne distruse,

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba a luat, miercuri, primele măsuri, după ce au existat suspiciuni cu privire la prezența virusului PPA, la doi porci, care prezentau semne clinice de boală, iar o echipă formată din mai mulți medici veterinari, majoritatea din cadrul Serviciului Control Oficial Sănătate și Bunăstare Animală s-a deplasat la fața locului pentru a începe ancheta epidemiologică.

Autoritățile sanitare veterinare acționează pentru limitarea răspândirii acestei boli.

Centrul Local de Combatere a Bolilor s-a întrunit, joi, în regim de urgență, pentru adoptarea planului de măsuri privind controlul, combaterea și eradicarea PPA, precum și pentru adoptarea zonelor de restricții,  potrivit realitateadealba.net.

„Solicităm crescătorilor de animale să nu procedeze la achiziţii de porcine neidentificate prin crotalii şi fără a fi însoțite de documentele sanitare veterinare obligatorii. Orice mişcare a porcinelor, din exploataţiile de origine către alte locaţii, se poate efectua doar după anunţarea, în prealabil, a medicului veterinar din circumscripţia sanitară veterinară locală.” – spun reprezentanții DSVSA Alba.

Citește continuarea pe realitateadealba.net!Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?