Povestea singurului împărat transsexual. Visa la o schimbare de sex, se prostitua în bordeluri

 
Povestea singurului împărat transsexual. Visa la o schimbare de sex, se prostitua în bordeluri
Povestea singurului împărat transsexual. Visa la o schimbare de sex, se prostitua în bordeluri

Heliogabalus a fost unul dintre cei mai controversaţi împăraţi romani. Deşi a domnit puţin şi era doar un adolescent, şi-a scandalizat contemporanii şi a rămas ca singurul împărat din istorie care a ajuns să se prostitueze în bordeluri, îmbrăcat în femeie.În secolul al III lea D. Hr, Imperiul Roman era doar o umbră a strălucirii sale de altădată. Uzurpatorii se perindau pe tronul imperatorilor cu ajutorul legiunilor, barbarii făceau prăpăd în provinciile de graniţă, corupţia măcina societatea romană. Domniile împăraţilor din această perioadă erau efemere, tulburi şi de rău augur pentru stabilitatea imperiului. Majoritatea sfârşeau violent, trădaţi de propriile legiuni sau ucişi în războaie civile. În această perioadă de decădere a Romei, ajunge împărat un copil de 13 ani, care va şoca întreaga societate romană, obişnuită de altfel cu excesele şi crimele unor împăraţi precum Tiberius sau Nero. Se numea Heliogabalus şi a fost singurul împărat roman care a ajuns să se prostitueze în bordeluri şi să se căsătorească oficial cu un alt bărbat. Istoria l-a consemnat ca unul dintre cei mai depravaţi lideri ai Imperiului Roman.

Heliogabalus se numea de fapt Marcus Aurelius Antoninus şi s-a născut în anul 203 d Hr. Nu va rămâne cunoscut însă după acest nume în istorie. Încă de la început îşi va uimi contemporanii. Nu mai văzuseră un astfel de personaj în fruntea Imperiului. În primul rând, şi-a luat numele de Heliogabalus. Şi asta fiindcă tânărul împărat nu credea în zei romani, ci într-o divinitate orientală.


Extravaganţele vestimentare, alimentare şi cheltuielile tânărului împărat au valorat prea puţin în comparaţie cu viaţa sa sexuală şi morală, considerată scandaloasă de romani. Se spune că tânărul împărat obişnuia să se îmbrace în femeie. Avea momente când se şi considera femeie. Se farda, îşi epila complet trupul, purta peruci şi se purta exact ca o femeie. Cel puţin asta scriau Dio Cassius şi Herodian. Heliogabalus avea o plăcere neobişnuită de a umbla deghizat prin cele mai rău famate mahalale ale Romei, scrie adevarul.ro. Mai mult decât atât, se prostitua în bordeluri murdare, în taveren şi chiar la colţ de stradă, travestit în femeie. Chiar şi în palat, când era cuprins de pofte, scrie Dio Cassius, Heliogabalus se prostitua cu oricine, fie soldat, fie servitor.

”Stătea într-o cameră a palatului unde îşi cosuma actele indecente. Tot timpul se afişa gol în pragul uşii, asemeni prostituatelor, şi îi invita pe trecători cu glas dulceag să-i satisfacă poftele”, scria Dio Cassius. Ca prostituată îi plăcea să-şi spună ”regina din Hierocles” sau pur şi simplu ”amanta”.

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?