Mărturie cutremurătoare, după arestarea directorului liceului românesc din Tiraspol: "ESTE O DRAMĂ"

 
Raisa Pădurean, director adjunct Liceul Lucian Blaga dinTiraspol a povestit ororile prin care trec românii de acolo
Raisa Pădurean, director adjunct Liceul Lucian Blaga dinTiraspol a povestit ororile prin care trec românii de acolo
FOTO: www.basarabia.md

Directorul Liceului "Lucian Blaga" din Tiraspol, Ion Iovcev, a fost reținut de securitatea transnistreană sub pretextul de contrabandă. Alături de șeful instituției au fost reținuți contabilul liceului și șoferul cu care se deplasau. Raisa Pădurean, director adjunct Liceul Lucian Blaga din Tiraspol a povestit la REALITATEA TV în cadrul emisiunii Jocuri de putere prin ce trec în fiecare zi românii de acolo. " Este o dramă prin care trecem noi zilnic. Frică este pentru copii, dar ne gândim la Dumnezeu pentru că el ne apără", a spus Raisa Pădurean.
Directorul Liceului "Lucian Blaga" din Tiraspol, Ion Iovcev, a fost reținut de securitatea transnistreană sub pretextul de contrabandă. Alături de șeful instituției au fost reținuți contabilul liceului și șoferul cu care se deplasau.

Raisa Pădurean, director adjunct Liceul Lucian Blaga din Tiraspol a povestit la REALITATEA TV în cadrul emisiunii Jocuri de putere prin ce trec în fiecare zi românii de acolo. " Este o dramă prin care trecem noi zilnic. Frică este pentru copii, dar ne gândim la Dumnezeu pentru că el ne apără", a spus Raisa Pădurean.

"Au fost reţinuţi domnul director, cu contabila şi şoferul. La vamă nu aveau ce declara, n-aveau arme. Nu făceau contrabandă. Au fost opriţi de colaboratori ai Miliţiei, au rugat să fie deschis portbagajul, au încercat să le pună cătuşele.

Este o dramă prin care trecem noi zilnic. Acest conflict este de demult, se fac presiuni asupra românillor. Acum, la liceu sunt 147 de elevi, dar am avut 800.  În urma tensiunilor, părinţilor le este frică să-şi aducă copii la şcoală.
Copii la şcoală vorbesc limba română,  învaţă istoria românilor. Pentru asta luptăm. Au mai existat asemenea abuzuri. Băiatul meu nu poate să treacă liber, tinerii sunt înrolaţi împotriva voinţei lor. Frică este pentru copii, dar ne gândim la Dumnezeu pentru că el ne apăra", a povestit Raisa Pădurean, director adjunct Liceul Lucian Blaga din Tiraspol la RELIATATEA TV.

Aceasta a precizat că cel mai rău este că s-a confiscat ştampila, pentru că nu se ştie ce se poate întâmpla. "Am vorbit cu domnul director şi mi-a spus "Nu mor caii când vor câinii!" Noi suntem tari, ştim ce înseamnă greutăţi, ştim ce înseamnă să lupţi pentru dreptate", a spus Raisa Pădurean la REALITATEA TV.

Directorul liceului românesc "Lucian Blaga" din Tiraspol, eliberat de securitatea din Transnistria

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
1 -4
comentator
06 Feb 21:24
Conform arhivelor istorice, teritoriul dacilor, strabunii nostri, era delimitat de Nistru in est (deci pamantul dacilor nu era si dincolo de Nistru), de Siret in nord (deci pamantul dacilor nu era si dincolo de Siret), de Dunare in sud si de Tisa in vest. Inafara de acest lucru, multi dintre noi uita ca Romania nu exista oficial pe harta inainte de 1800 si teritoriile romane s-au eliberat numai cu ajutorul rusilor (1877, 1918) pe care acum unii dintre noi ii trateaza cu dispret si marlanie. Tot din istorie, uitam deasemenea prea usor ajutorul militar acordat Moldovei de catre Rusia in 1700 la cererea explicita a domnitorului si carturarului roman Dimitrie Cantemir. In prezent, in loc sa ne preocupe Transnistria (teritoriu dincolo de Nistru, pamant al slavilor), mai bine ne-am face griji pentru fratii nostri din Transilvania, urmasii dacilor, si care incep din nou sa fie considerati straini pe pamantul lor stramosesc din cauza atitudinii anti-romanesti a ungurilor.
Răspunde
4 -3
Geo
06 Feb 13:23
Agentul Moscovei in Romania, Iliescu Ion, le-a dat "patronilor" de la K.G.B. șase combinate. Pe toate le-au demontat și le-au dus în blestemata aia de Rusia. Cine răspunde?
Răspunde
1 -2
observator
06 Feb 21:21
4 Poti sa ne spui, Attila, care ar fi acele combinate pe care Iliescu le-ar fi dat patronilor KGB ? Hai nu mai minti ca tocmai ai fost deconspirat !
16 -2
Rusine !
06 Feb 02:40
Toate manariile facute de catre KGB impotriva romanilor din Transnistria se fac cu stirea moskovei . Putin stie prea bine dar nu ia nici o masura ba chiar ii convine .
Răspunde
11 -2
Rusine !
06 Feb 02:39
Toate manariile facute de catre KGB impotriva romanilor din Transnistria se fac cu stirea moskovei . Putin stie prea bine dar nu ia nici o masura ba chiar ii convine .
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?