Liviu Dragnea ar vrea o ordonanță de urgență pentru amnistie și grațiere. Dăncilă se opune

 

Liderul PSD forțează adoptarea unei ordonanțe de urgență pentru amnistie și grațiere, dar la acest moment premierul Viorica Dăncilă se opune și amenință cu demisia, susţine site-ul G4Media.ro, care citează surse din PSD. Şi în februarie 2017, Dragnea a încercat fără succes să-l convingă pe fostul premier, Sorin Grindeanu, să adopte o Ordonanţă similară. Gestul său a stârnit cea mai amplă manifestaţie publică de după Revoluţie. Dragnea a revenit la soluția Ordonanței de Urgență după condamnarea sa la închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive și a dat semnale publice explicite.

”Nu știu dacă toți au curajul meu. Dacă vor avea acest curaj sau dacă vor rămâne toata viața cu teama generată de interese meschine si politice personale”, spunea Liviu Dragnea.

Potrivit site-ului G4Media, Dragnea doreşte adoptarea unei ordonanțe de urgență pentru amnistie și grațiere. Care nu poate ajunge pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern fără aportul premierului. Însă, spun surse din partid, Viorica Dăncilă se opune și amenință chiar cu demisia.

Avantajul unei OUG pe amnistie și grațiere este că Dragnea nu mai trebuie să aștepte modificările la Codul Penal, care au fost trecute urgent prin Parlament, dar atacate la CCR. Cu alte cuvinte, întarziate. Dacă OUG privind amnistia și grațierea intră în vigoare fie si pentru o singura zi, încetează toate procesele și se clasează toate anchetele în curs care vizează infracțiunile iertate prin amnistiere.

Dragnea este presat de timp pentru că Guvernul poate adopta Ordonanţe de Urgenţă doar pe durata sesiunii extraordinare parlamentare, adică cel târziu până joi, 19 iulie.

O vară fierbinte pentru România

Ordonanța dorită de Dragnea nu ar fi singura surpriză pregătită de președintele PSD Liviu Dragnea.

Zilele trecute, Cozmin Guşă a dezvăluit, la Realitatea Tv, planul pe care PSDragnea îl are pentru suspendarea lui Klaus Iohannis, astfel încât Liviu Dragnea să devină preşedinte interimar. Este un plan structurat pe cinci puncte care cuprinde: 1. crearea unei supermajorităţi a PSD, 2. Tăriceanu să fie înlăturat de la şefia Senatului, 3. OUG pentru Legile Justiţiei, dată cu dedicaţie pentru baronii PSD, 4. discreditarea lui Klaus Iohannis prin presa influenţată de PSD şi ultimul punct, suspendarea lui Klaus Iohannis şi instalarea lui Liviu Dragnea ca preşedinte interimar.

Scopul final al lui Dragnea este să reprezinte România la conducerea formală semestrială a U.E, mai spune Guşă.

Cozmin Guşă a subliniat că planul de urgenţă al PSD are două obiective: Iohannis să fie suspendat rapid, iar Dragnea să fie instalat preşedinte interimar. Iar acest plan are cinci puncte:

1. "Crearea unei super majorităţi a PSDragnea care va avea în primul rând în vedere dezmembrarea ALDE, adică atragerea de parlamentari din Senat şi Cameră către PSDragnea, un fel de satelit care se va crea, tocmai pentru că Tăriceanu a fost indisciplinat şi a dorit postul de preşedinte al României, şi bineînţeles şi prin transfer de la liberali. Acest lucru se va face foarte simplu: Dragnea are guvernarea şi o va folosi în această vară ca să momească fel de fel de avantaje care pornesc de la bugete alocate la funcţii date către parlamentari din ALDE, de la liberali sau alţii ca să nu mai fie dependent de votul ALDE la o suspendare a preşedintelui sau la o moţiune de cenzură. Al doilea lucru care îl va avantaja pe Dragnea este posibilitatea unei OUG pentru legile Justiţiei, despre care o să vorbesc la punctul 3, o OUG care îi avantajează pe cei cu probleme din ALDE, PNL, PSD, UDMR. Cu acest punct, crearea unei majorităţi a PSDragnea, baronii vor încercă să facă inutilă aşa zisa grupare Tudose, despre care se vorbeşte, se pare că există, şi care este luată mereu în calcul când se vorbeşte despre invalidarea Guvernului Dăncilă. Deocamdată, e aşa gruparea: azi o vedem, şi nu e. Adică nu şi-a făcut simţită prezenţa nici măcar la şedinţele partidului, ce să mai spunem de Parlament.

2. Al doilea pas: La inceputul următoarei sesiuni parlamentare, dacă nu va fi una extraodinară, Tăriceanu va fi descăunat de la preşedinţia Senatului. Acest joc al lui Tăriceanu care vrea să fie preşedinte, îl deranjează atât pe Dragnea, cât şi pe baronii din jurul lui. Şi, pe cale de consecinţă, după ce se va crea această supermajoritate şi la Senat, preşedinte al Senatului va fi cineva: nu ştiu, habar nu am, genul lui Manda. Oricum un fidel al lui Dragnea care nu se va abate de la ce i se va dicta.

3. Al treilea pas va fi o OUG pe legile justiţiei, atenţie, dată sub presiunea baronilor. Acum e vacanţă judecătorească, dar termenele curg: Sunt termene în septembrie, octombrie, noiembrie, iar mecanismul parlamentar care implică atât în mod consecutiv CCR, respectiv preşedintele, cei care au termene, şi sunt mulţi, baroni, oameni apropiaţi ai baronilor, oameni de afaceri care i-au finanţat, şi care au termene finale, vor pierde, şi nu au altă cale de scăpare în afară de OUG. Deci al treilea punct, o OUG despre care Dragnea le-a spus baronilor: "Domle, noi dăm OUG, dar eu vreau vreau să îmi demonstraţi că avem majoritate, fără să mai avem nevoie de Tăriceanu, iar cei din ALDE să fie in interiorul nostru. Pentru că să fim corecţi, cel care a blocat OUG pentru legile Justiţiei este Tăriceanu şi nu ambasadele străine". Şi atunci baronii vor acţiona în consecinţă.

4. Punctul 4, care pregăteşte punctul 5, este discreditarea lui Klaus Iohannis, în această vară, prin presa care este sub controlul sau influenţa lui Dragnea şi alor săi. Se va juca o telenovelă legată de toate detaliile de tip personal din viaţa lui Klaus Iohannis, care în viziunea PSD, l-ar discredita şi l-ar face la începutul toamnei să nu mai fie atât de credibil. Şi am dat acestă listă zilele trecute, când vorbeam de bani, de case: l-aţi văzut pe Orlando de la Finanţe care a sărit ca Nae din baie care nu ştia că problematica, neştiind că Iohannis nu trebuia să dea bani statului, unei persoane fizice care nu a contestat, dacă va contesta. Nu contează, deci vor fi folosiţi toţi miniştrii, iar cei care nu se vor supune vor fi revocaţi imediat. Deci discreditarea lui Iohannis se va face cu detalii legate de sine, de soţia sa, de apropiaţii săi.

5. În fine, după ce se vor face toate acestea se va proceda la suspendarea lui Klaus Iohannis şi instalarea lui Liviu Dragnea ca preşedinte interimar, pentru că noul preşedinte al Senatului, acel Manda va spune pas, iar preşedintele Camerei, Liviu Dragnea, va deveni preşedinte interimar al ţării în această toamnă. Iar scopul final al lui Dragnea este să reprezinte România la conducerea formală semestrială a U.E. Adică, de unde toată lumea spune că trebuie să îl pregătim pe Iohannis, să dăm jos Guvernul Dăncilă, Dragnea şi ai săi vor juca invers, vor face acest joc ca în această toamnă să ajungă preşedinte interimar, se va vedea cand vor fi alegeri prezidenţiale anticipate, după suspendarea lui Iohannis, vor fi fel de fel de mecanisme, dar scopul lui Dragnea e să înceapa exercitiul de preşedinţie a UE cu el interimar", a explicat consultantul.

Cozmin Guşă a mai spus că victima acestui plan este chiar Călin Popescu Tăriceanu:

"Cine crede că aceste două luni de vară, iulie şi august, sunt liniştite, se înşală, acest plan de urgenţă a fost declanşat, iar dacă va merge până la capăt, principala victimă a acestui plan de urgenţă va fi Tăriceanu, respectiv ALDE. Dacă vă uitaţi pe dosarele personale ale celor din ALDE, o să vă daţi seama că este mai mare interesul lor faţă de dosarele personale, faţă de cel de a-l avea pe Tăriceanu preşedinte. Asta sigur, le-ar plăcea, dacă nu s-ar certa cu PSD-ul. Acesta este tabloul pe care îl avem astăzi", a încheiat Guşă.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Ioana
13 Jul 19:51
Dragă Dragnea nu uita ca pușcăria e a ta.
Răspunde
0 0
Alin
13 Jul 19:36
E liber sa plece de acum in Costa Rica sau in Madagascar.
Răspunde
0 0
alexandru
13 Jul 16:42
Ce sa mai zici .. acest personaj va duce tara in haos total .. deja economic suntem la pamint iar social vom ajunge sa fim dominati de coruptie , clanuri mafiote si hoti la drumul mare .
Amnistia sterge fapte iar gratierea are efect asupra pedepselor .. si daca rescriem in totalitate codul penal si procedura suntem terminati. . Glumeam o data sustinind ca justitia este cel mai "activ ' " domeniu al economiei' iar acum va fi in prag de faliment.
Nu stiu, poate spun o prostie , dar nu ar fi oportun ca presedintele sa faca o intelegere cu acest malefic personaj, sa-l gratieze total, cu conditia sa ne lase .. sa se duca in lumea larga . Pare a fi raul cel mai mic.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?