Iohannis: "PSD a făcut mult rău României, trebuia să plece demult. Românii merită o altă guvernare"

 

Președintele Klaus Iohannis a făcut o declarație de presă, în care nu a anunțat dacă acceptă sau nu miniștrii interimari propuși de premierul Viorica Dăncilă, ci a lansat un nou atac la adresa PSD.

Mai jos este textul integral citit de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Presa nu a avut dreptul să îi adreseze întrebări șefului statului.

"Bună ziua!

Încep această declarație de presă prin a transmite condoleanțe familiei reprezentantului misiunii diplomatice a României care și-a pierdut viața în urma atentatului terorist de la Kabul.

În semn de recunoștință și apreciere pentru dăruirea și curajul său, pentru spiritul de sacrificiu dovedit, am decis să-l decorez post-mortem cu Ordinul Național «Steaua României» în grad de Cavaler, cu însemn de război.

Totodată, îi urez multă sănătate și recuperare cât mai rapidă românului nostru rănit în același atac sângeros.

În continuare vreau să mă refer la un subiect care are implicații profunde asupra societății noastre, asupra societății românești.

În urmă cu câteva săptămâni, tragedia cumplită de la Caracal ne-a arătat cât de multe și de profunde sunt disfuncționalitățile din interiorul unor instituții ale statului. Incompetența, lipsa unor proceduri clare, corupția, indiferența, toate acestea au dus la un deznodământ cutremurător: incapacitatea statului de a salva viețile propriilor cetățeni.

Am cerut Guvernului ca până la finalul lunii august să adopte o serie de măsuri astfel încât, în situații precum cea de la Caracal, să nu mai existe întârzieri criminale în acțiunea organelor statului. Am și indicat Guvernului în ședința CSAT din 30 iulie ce măsuri esențiale ar trebui luate cu prioritate.

PSD, preocupat însă de soluționarea crizelor interne, continuă să ignore rezolvarea urgențelor care sunt importante pentru cetățeni și care au un impact direct asupra vieții și siguranței lor de zi cu zi.

Am văzut doar câteva măsuri punctuale, luate la cald, sub presiunea publică, și grija de a muta șefi de la o instituție la alta, fără să-i sancționeze pentru incompetența lor.

Așa cum ne-a arătat în nenumărate rânduri, PSD este specialist în a tărăgăna lucrurile, sperând ca oamenii să uite cui îi revine, de fapt, responsabilitatea.

Vedem în aceste zile doar o luptă politică surdă pentru a rămâne cu orice preț la putere. Tot ceea ce avertizam la începutul anului despre buget din păcate s-a adeverit. Investiții majore nu se fac, spitale și autostrăzi nu se construiesc.

PSD nu este preocupat de toate aceste lucruri, lucruri care sunt de maxim interes pentru oameni, ci doar de a-și securiza puterea, scoțând funcții la mezat.

Așa arată o guvernare eșuată.

Garantarea siguranței publice de către stat este fundamentală, iar românii așteaptă de la statul lor respect și siguranță. Așteaptă soluții rapide, dar guvernarea PSD nu și-a înțeles niciodată rolul.

Întârzie nepermis și modificările legislative necesare pentru ca astfel de cazuri, precum cel de la Caracal, să fie tratate cu mai multă operativitate. PSD a primit mai multe propuneri concrete – pe unele le-am transmis chiar eu– însă acestea sunt pur și simplu ignorate. Mai mult, pesediștii au abandonat propuneri de rezolvare a unor chestiuni sistemice atunci când baronii lor au înțeles că asta înseamnă, de fapt, renunțarea la controlul politic pe justiție și poliție.

Pentru că, dincolo de creșterea sau nu a pedepselor pentru diverse infracțiuni, vorbim și de cum funcționează instituțiile statului.

PSD refuză să facă pașii necesari pentru a corecta gravele carențe create prin propriile lor decizii în ultimii ani.   Așa se face că nici până acum, deși a generat numeroase efecte negative, legea recursului compensatoriu nu a fost abrogată.

Cei din guvernul PSD au permis, prin incompetență și inactivitate, ca imaginea instituțiilor statului să fie afectată.

Astăzi, Poliția Română – o instituție fundamentală în România - are probleme de credibilitate din cauza politizării excesive.

Am mai spus-o și o repet – am ajuns aici pentru că guvernele din ultimii ani au umplut țara de incompetenți în funcții, au fost dați afară prea mulți profesioniști și au fost puși în locul lor oameni incapabili.

Guvernul PSD a făcut mult rău României și ar fi trebuit să plece demult.

Românii își doresc o altă guvernare și o vor avea, o guvernare responsabilă, pentru ca împreună să facem România funcțională.

Se impune, așadar, resetarea statului, pentru că direcția în care a dus PSD țara în ultimii ani este una pur și simplu greșită. Este o direcție greșită și românii o consideră greșită. S-a văzut acest lucru extrem de clar la referendumul din 26 mai.

Este nevoie de o guvernare pro-europeană, preocupată de drepturile românilor, de siguranța românilor, de prosperitatea românilor.

Vă mulțumesc!”Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Diaspora
05 Sep 06:01
Pe Malai Mare la alegeri nu-l vor decat PNL-istii, poate avem surpriza placuta sa nu intre in turul 2. Baietii cred ca lucreaza la debarcarea mamutului bkand catre procesele lui cu acele case interminabile.
Răspunde
0 0
Bravo Johanis !!!
04 Sep 23:16
Daca nu esti bujetar sau pensionar de lux atunci tot ce spune johny sint mari adevaruri ... a zburat cioara cu matzul ...
Răspunde
0 0
amar
04 Sep 21:43
**PSD A făcut mult rău României, zise vulpea . Românii merită o altă guvernare" Rău aţi făcut voi toate atrocităţile cu rezist pdlişti înpuţiţi şi trompetişti grotişti i inperialişti şi multe nume din astea înpuţite care nu a dat voie să guverneze PSD-ul aşa cum trebue făcând faţă presiunilor groteşti şi forţând la propiu să vină răutăţile la guvernare , căci îi spuneau ceva bani cei primea zilnic , plus fondurile din pensionarilor şi a băncilor . Ei spuneau că de intră la guvernare vor lua toţi banii din toate părţile , lăsau o gaură mare aşa cum a făcut Ioh. la început la ministerul munci a produs o gaură de 11 miliarde şi de dat înapoi nu a mai dat înapoi . Dacă a luat bani el şi Cioloş trebueau arestaţi Că numeni nu'i mai presus de lege . Deci ei au rămas pe vechi cu acelaş slogan pentru diminuarea PSD-ului să vină ei la conducere aşa ,ne aleşi de popor ! . Deci pomanagii , fără scrupule fără o cultură folosind cele mai murdare cuvinte asupra omului . Dar poate ei nu sunt oameni ci alte vietăţi .Ahiii ; cine e cu noi nişte arătaniii !!!
Răspunde
0 0
Cornel
04 Sep 20:43
Noi PSD am votat în 2016 și ăștia vrem să ne conducă pînă în 2020, așa că ciocul mic.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?