Învinsă la ONU, România a felicitat statele care au câștigat un loc în Consiliul de Securitate

 

Misiunea Permanentă a României pe lângă ONU a felicitat într-o postare pe Twitter statele alese vineri, la New York, ca membri nepermanenţi în Consiliul de Securitate pentru perioada 2020-2021.

Totodată, misiunea diplomatică a României pe lângă Naţiunile Unite şi-a reiterat angajamentul faţă de valorile onusiene: "România va continua angajamentul său pe termen lung pentru pace, justiţie şi dezvoltare".

Estonia şi arhipelagul caraibian Saint Vincent şi Grenadine au fost alese de Adunarea Generală a ONU în defavoarea România şi a Salvadorului. Estonia a avut nevoie de două tururi pentru a învinge România, obţinând în al doilea tur 132 de voturi, faţă de 58, cât a primit România. Saint Vincent şi Grenadine a obţinut 185 de voturi.

Au mai fost alese Tunisia şi Niger, ţări fără concurenţă pentru cele două posturi ce revin continentului african. Vietnamul, candidat unic, a fost ales pentru regiunea Asia-Pacific.

Consiliul de Securitate al ONU este format din cinci membri permanenţi şi zece nepermanenţi, dintre care jumătate se schimbă în fiecare an.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Groza
09 Jun 14:14
Legile tarii nu intrezice numanui sa fie...Prin politica externa care a dus-o :1.mutarea ambasadei la Ierusalim,critica UE,SU ,samd,Romania a ratat sa fie aleasa in Consiliu de Securitate ONU.Tarile arabe s-au coalizat impotriva noastra.2.Marirea pensiilor,a salarililor,alocatiilor si diminuarea bugetelor primariilor,fara o analiza profunda, unele primari au intrat in incapacitate de plata(Ex.Bucuresti..).Bugetele primariilor au fost reduse ca sa-i aibe sub control.
Răspunde
0 0
UIte asa nu ne asumam ororile Consiluilui condus de americani si rusi.
08 Jun 09:44
Păcat ,poate Romania decidea retragerea trupelor din Afganistan,ca altă politică mondială nu stie mai mult ca o tara baltică .Chinezii spun :si păsările zboară,pestii înoată.apele curg si sorele răsare.U salariu bun mai putin pentru un membru de partid devotat lor,atâta tot.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?