În pragul unui conflict nuclear? Câte focoase nucleare există în lume și câte are Phenianul

Amenințări cu bomba nucleară
Amenințări cu bomba nucleară

Preşedintele SUA, Donald Trump, a avertizat miercuri că arsenalul nuclear american este 'mai puternic ca niciodată', în contextul unei escaladări a tensiunilor cu Coreea de Nord, relatează AFP. A fost un mesaj direct către Phenian, cu referire la forța nucleară americană. Dar câte bombe nucleare au de fapt SUA și câte focoase există în total în lume?'Prima prioritate ca preşedinte este de a renova şi moderniza arsenalul nostru nuclear. Acum este mult mai puternic ca niciodată', a scris Donald Trump într-un mesaj difuzat pe Twitter.

'Sperăm că nu vom utiliza niciodată această forţă, dar vom fi întotdeauna cea mai puternică naţiune din lume!', mai menţionează Trump în acelaşi mesaj, după ce în ajun a ameninţat regimul de la Phenian cu 'foc' şi 'furie', în timp ce Coreea de Nord a susţinut că "analizează cu atenţie" planul unei lovituri asupra insulei americane Guam din vestul Pacificului.

Câte focoase nucleare sunt în lume, câte are Coreea de Nord

În prezent, cele 14.995 de focoase nucleare sunt împărţite în felul următor: Rusia deţine 7.000, dintre care 1.910 sunt pregătite de utilizare, 2.390 necesită asamblare iar alte 2.700 care sunt în aşteptare pentru a fi retrase, scrie FusinessInsider, citat de ZF.ro.

Statele Unite deţine 1.800 de focoase pregătite de a fi folosite, 2.200 care necesită asamblare şi 2.800 în aşteptare pentru a fi retrase, însumând un total de 6.800.

Franţa deţine un total de 300 de focoase, din care 290 sunt pregătite şi alte 10 în stoc.

Numărul cunoscut de bombe nucleare ale Chinei este de 270, deşi nu există înregistrări care arată câte focoase sunt gata de utilizare, ci doar un număr de 270 care necesită asamblare.

Marea Britanie înregistrează un număr de 215 focoase dintre care 120 sunt pregătite iar 95 în aşteptare.

Anumite date înregistrează Pakistanul cu 140 şi India cu 130 de focoase care necesită asamblare.

Israelul deţine 80, toate fiind dezasamblate.

Coreea de nord, conform raportului efectuat de Agenţia de Inteligenţă şi Apărare din Statele Unite, deţine 60 de focoase care necesită asamblare. Numărul de rachete nucleare pregătite de utilizare este necunoscut.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?