Florin Iordache, replică dură pentru Iohannis: "Nu cunoaște legea"

 

Florin Iordache, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, a comentat la Realitatea TV scandalul politic iscat pe marginea prelungirii, de către Klaus Iohannis, a mandatului generalului Nicolae Ciucă în funcţia de şef al Statului Major al Armatei, fără a exista o propunere din partea MApN. Klaus Iohannis acuză o întârziere intenţionată în publicarea în Monitorul Oficial a decretului."Dar nu este o intarziere. Asteptam ora 12 si cu siguranta va fi publicat. Nu a dorit si nu doreste nimeni blocarea, asa cum a aparut in spatiul public. Exista o ordine. Decretul, din cate stiu eu, a ajuns la Secretariatul General ieri dupa amiaza, a fost transmis catre Monitorul Oficial, care, fara indoiala, va publica si acest decret. Monitorul Oficial este sub autoritatea Secretariatului General, nu sub autoritatea presedintelui Camerei Deputatilor.

Deci, nu conducerea Camerei Deputatilor are posiblitatea de a selecta. Exista, potrivit legii, aceasta posibilitate de selectie, sa publicam sau sa nu publicam.

Lumea se agita degeaba, pentru ca exista o anumita ordine", a spus Florin Iordache la Realitatea TV.

Întrebat cum priveste avertismentul venit din partea presedintelui Klaus Iohannis, prin care acesta spunea ca impiedicarea acestui act are consecinte grave si atrage raspunderea juridica a tuturor persoanelor implicate, Florin Iordache a replicat prompt: "Necunoasterea legii, doamna. Necunoasterea legii inseamna ca cei care au emis acest decret nu stiu ca nu se poate sau nu exista o persoana care poate bloca la Monitor sau la Secretariatul General al Camerei publicarea unui act normativ, adica un decret, o lege si asa mai departe. Daca acest decret a fost emis cu nerespectarea legii, si asta este opinia mea, ca s-a emis cu nerespectarea legii, sunt alte cai legale de a demonstra asta. Deci nu se impiedica publicarea".

Reacția lui Florin Iordache vine în urma unui scandal politic pe marginea prelungirii, de către Klaus Iohannis, a mandatului generalului Nicolae Ciucă în funcţia de şef al Statului Major al Armatei, fără a exista o propunere din partea MApN.

Klaus Iohannis acuză o întârziere intenţionată în publicarea în Monitorul Oficial a decretului prin care a prelungit cu un an mandatul şefului Armatei. ”Publicarea decretelor, acte prevăzute de Constituţie, nu poate fi blocată sau cenzurată de instituţiile cu atribuţii în această procedură. Preşedintele României atenţionează că întârzierea publicării în Monitorul Oficial al României a Decretului nr. 1331/2018 şi, implicit, împiedicarea producerii efectelor acestui act are grave consecinţe şi atrage răspunderea juridică a tuturor persoanelor implicate”, a informat un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Stan
29 Dec 16:18
Ba boschetare de ciordache largu, de ce vrei tu sa fii jupuit de viu cu familia ta de slinosi parveniti bolsevici ? Ar fi pacat...dar meriti cu varf si indesat slugouiule borat...Tradarea de tara si popor se pedepseste cu MOARTEA...Uite ca legea asta nu o stiai lingaule borat iliescian..
Răspunde
0 0
Stan
29 Dec 16:17
Ba boschetare de ciordache largu, de ce vrei tu sa fii jupuit de viu cu familia ta de slinosi parveniti bolsevici ? Ar fi pacat...dar meriti cu varf si indesat slugouiule borat...Tradarea de tara si popor se pedepseste cu MOARTEA...Uite ca asta nu o stiai lingaule borat iliescian..
Răspunde
0 0
Fără Codruța,bre ?Mai respirati ?
29 Dec 15:23
Mai apucati,mai apucati dle Bert ?Asteptati arestări sau sa sa va aresteze ?Am inteles ca dl presedinte va fi suspendat,si atunci poate avem si o lege, lege,si un parchet,care sa se ocupe de infractiuni,si un guvern care sa funcționeze,etc.Mai rămân hastagii,care ,oricum ,sunt compromisi prin limbaj,prin violenta fizică,prin asemănarea cu gestapoul si kgb-ul,care vor cleveti.Dar un stat trebuie sa isi revina,ca sub dl Dragnea,fricosul,sub dl Iordache ,cel cu curaj sau ,de ce nu,să îl alegă PSD-istii pe Codrin Stefănescu.Ca de la de Tudorel Toader,așteamptă-mă să viu,așteptă-mă să viu.
Răspunde
0 0
Stan
29 Dec 16:00
4 GATA TOVARASE ,,SIFON" ILIESCIAN BORAT, PROMITEM CA VORBIM FRUMOS...DAR VA JUPUIM DE VII CA LA MACELARIE...
0 0
Bert
29 Dec 15:00
Ciordache,nu ti-e rusine ma parazitule sa deschizi gura??? De fapt am uitat ca voi,pesedeii sunteti nesimțiți prin definiție. Se apropie si vremea ta,HOȚULE. Vei înfunda puscaria alături de șobolanul cu dinții cariati ! SIEG HEIL!
Răspunde
0 0
Sunt pe drum ,dar cu hârtoape.eu nu disper
29 Dec 15:18
3 Mai apucati,mai apucati dle Bert ?Asteptati arestări sau sa sa va aresteze ?Am inteles ca dl presedinte va fi suspendat,si atunci poate avem si o lege, lege,si un parchet,care sa se ocupe de infractiuni,si un guvern care sa funcționeze,etc.Mai rămân hastagii,care ,oricum ,sunt compromisi prin limbaj,prin violenta fizică,prin asemănarea cu gestapoul si kgb-ul,care vor cleveti.Dar un stat trebuie sa isi revina,ca sub dl Dragnea,fricosul,sub dl Iordache ,cel cu curaj sau ,de ce nu,să îl alegă PSD-istii pe Codrin Stefănescu.Ca de la de Tudorel Toader,așteamptă-mă să viu,așteptă-mă să viu.
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?