Fifor: Exercițiile militare recente ale Rusiei, acțiuni de provocare

 

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat că unele exerciţii militare desfăşurate în ultima vreme de către Federaţia Rusă sunt "acţiuni de provocare".”Noi am tot discutat despre acţiunile de provocare ale Federaţiei Ruse. Vedem că zilele acestea s-a desfăşurat un exerciţiu militar uriaş. Este, zic eu, modalitatea Federaţiei Ruse de a arăta sau de a-şi dori să arate că reprezintă o forţă, şi că poate reprezenta oricând o ameninţare”, a afirmat Fifor, citat de agerpres.ro.

Ministrul a mai menționat că de la ocuparea ilegală a Peninsulei Crimeea, Federaţia Rusă ”se învecinează practic cu noi”, dar, spune el, asta nu ne ridică probleme.

”Noi, ca ţară membră a Alianţei Nord - Atlantice, împreună cu Polonia, asigurăm practic un echilibru pe flancul estic al Alianţei. Suntem pregătiţi în orice moment să apărăm partea aceasta a Alianţei Nord - Atlantice. Armata Română îşi îndeplineşte cu maximă vigoare obligaţiile asumate în calitate de membru al NATO”, a declarat Fifor.

Totodată, ministrul a spus că nu este cazul de măsuri speciale, deoarece România este într-o politică pe care NATO o face la nivelul întregii Alianţe.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?