Cum se transmite bacteria care cauzează cancer de stomac

 
Cum se transmite bacteria care cauzează cancer de stomac
Cum se transmite bacteria care cauzează cancer de stomac

Infecţia cu H. pylori este cea mai importantă şi în acelaşi timp, unul dintre factorii de risc cei mai tratabili în cazul cancerului de stomac.Helicobacter pylori sau H. pylori este o bacterie localizată în stomac și poate cauza imflamaţii cronice sau ulcer de stomac. Dacă această situație persistă de câțiva zeci de ani, poate evolua în cancer.

Cu toate acestea, infecția va trece prima dată printr-un număr de stadii pre-canceroase (cum ar fi gastrită atrofică, metaplazia și displazia) care ar putea, dar nu în mod sistematic, să se transforme în cancer. Aceste etape pot fi deja depistate și tratate înainte de a evolua în cancer.

Dacă este lăsată netratată, 1% din toți pacienții cu H. pylori vor dezvolta în cele din urmă cancer de stomac. Aproximativ 50% din populația lumii este infectată cu H. pylori.

Transmiterea se face prin scaun și salivă, și este strâns legată de statutul socio-economic și condițiile de trăi precare.

”Helicobacter pylori se transmite pe cale digestivă, prin ingerarea microbului odată cu alimente sau lichide contaminate. Microbul se transmite inclusiv prin mâini murdare. Dacă o persoană infectată a pus mâna murdară pe capacul de la toaletă, cel care vine după el se infectează. Nu este un microb care se transmite pe cale aeriană, explică dr. Cristian Gavrilă, medic internist.

Tratamentul acestei infecții constă într-o cură cu antibiotice.

Sursa: doctorulzilei.ro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?