Cum poate fi exclusă Gabi Firea din PSD. Ce spune statutul PSD

 

Gabriela Firea riscă să fie exclusă din partid, după scandalul cu Liviu Dragnea. Preşedintele PSD spune că el nu ar da-o afară în acest moment, dar nu pune mâna în foc pentru colegii lui din Comitetul Executiv. Numai că primarul general este greu de exclus! Pentru că are o funcţie înaltă în partid, doar un congres al PSD poate vota pierderea carnetului de partid. 

Pentru ca primarul Capitalei să fie exclus din PSD trebuie convocat Congresul partidului. Gabi Firea este membru în Comitetul Executiv Naţional şi o decizie a acestui for nu este suficientă. Asta pentru că membrul de partid care deţine o funcţie în cadrul organelor de conducere ale partidului poate fi exclus, la propunerea organului de conducere din care face parte, de către organul de conducere ierarhic superior, se arată în articolul 31 din statutul PSD. 

Prin funcţiile de vicepreşedinte şi preşedinte PSD Bucureşti deţinute, Gabriela Firea este membru în Comitetul Executiv Naţional al PSD. Potrivit statutului, acest for poate doar propune excluderea Gabrielei Firea din PSD. Forul superior care ia decizia este Congresul. Convocarea unui Congres nu ar fi însă în avantajul lui Liviu Dragnea. În acel moment ar putea fi ridicată şi problema retragerii lui Liviu Dragnea de la şefia PSD. 

"Membrul de partid care deţine o funcţie în cadrul organelor de conducere ale partidului de la nivelul organizaţiei PSD de pe raza teritorială a secţiei de votare, precum şi de la nivelul organizaţiei locale poate fi exclus, la propunerea organului de conducere din care face parte, de către organul de conducere ierarhic superior", se arată în Statutul Partidului Social Democrat. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Statul nu da salarii la privat,doar numeste procurorii !
11 Sep 06:04
Stiti de ce dle Nae? Pensionarii de la privat au salarii mici de la patroni si protesteaza împotriva guvernului,care in economie nu mai are decat două pârghii:scăderea impozitelor si a TVA și stabilirea salariului minim pe economie.Ce să faca guvernul sa nu plece oamenii ? Imi spuneti sa investească unde poate ,adica in drumuri ,sosele si autostrazi,in scoli si gradinite si sa faca concurenta spitalelor private ,cu spitale moderne.Asta vrea si Dna Firea,sa nu plece oamenii sa aduca venituri in vest si sa plateasca impozit la statele de acolo,si sa demonstreze aici ,ca noi plătim pentr diaspora taote contribuțiile sociale si pentru ei si pentru inarmarea cu rachete performante,fabricate în SUA,ca să le păstrăm țara in care nu se mai intorc.
Răspunde
0 0
Nae
10 Sep 19:50
Intre trădare si prostie este prostia ! ... nenica, pensionarii de astazi au facut multe, PENTRU CA ERAU OBLIGATI SA FACA, si copii ii faceau tot din obligatie ... iar pentru ca faceau ceva, orice, erau recompensati toti uniform ... astazi unii fac doar daca sint unsi pe unde trebuie, iar altii sint goniti din tara pentru a aduce altii in locul lor ... mai lasa apologia comunismului ca toti il urau dar le placea ca dadea de pomana ... astazi, multi pensionari au pensii cu mult mai mari decit majoritatea salariilor de la privat ... iar privatii au unica vina de a nu avea rude inregimentate politic care sa ii angajeze la facut umbra degeaba sau de a nu suporta imbecilitatea politica din multe din slujbele la stat ...
Răspunde
0 0
Intre trădare si prostie este prostia !
10 Sep 18:19
Nicio problema,sa fie exclusa din functiile de conducere,consilierii locali dezidenti sa li se retraga sprijinul politic si atat.Pana la congres sa ramână simplu membru de partid,propus pentru excludere.Sa se cera in consiliul de disciplina al partidului sa explice iubirea fata de hasthagi si
motivatia denigrii jandrmeriei,/ ca au barat lovitura de stat ?/ca litigiul cu dl Dragnea e centura ,la presiunea drumarilor.Ceausescu a făcut canalul ,metroul si Casa Poporului,pe care le-au plătit pensionarii de azi si care au indurat foamea si frigul.Acum cei de dreapta vor tot investitii deldeastea,care sa sarceasca poporul,dar sa imbogateasca drumarii,car n-au mai primit de lucru demult si nu mai au cui da procente.Luati urma banilor si vedeti politica.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?