Cele mai ciudate superstiţii ale românilor: Când spun bătrânii că va veni sfârşitul lumii

 

Superstiţiile au însoţit fidel omenirea încă de la începuturile sale pierdute în adâncul istoriei. Nici în prezent, superstiţiile nu dau înapoi, ci din contră supravieţuiesc şi se adaptează în cele mai diverse şi neaşteptate moduri. 

Unele dintre superstiţii sfidează raţiunea, altele par de-a dreptul scandaloase şi de neacceptat, unele sunt nevinovate şi deseori amuzante, în timp ce altele oripilează în mod direct şi fără menajamente.

O veche vorbă spune că "Sfârşitul Lumii va veni când vor fi crâşme la toate marginile de drum, moşnegii vor lua de neveste fete tinere, iar babele vor lua de soţi bărbaţi tineri"

Cele mai ciudate superstiţii la români:

În unele părţi din România se crede că dacă apare vreun păduche pe fruntea unui om care boleşte la pat, acela nu va trăi mult.

Tot la noi în ţară se crede că nu este bine sa se tăia unghiile copilului mic, până ce acesta împlineşte vârsta de un an, căci altfel devine hoţ când va creşte.


La români se crede că atunci când visezi urs, are să dea norocul peste tine.

Dacă te mănâncă palma, este semn că vei primi bani.

O veche superstiţie spune că nu este bine să te căsătoreşti în luna mai, altfel mariajul nu va ţine nici măcar un an de zile.

Nu trebuie să deschizi umbrela în interiorul casei, căci acest gest ar atrage ghinionul.

La români exista pe vremuri interdicţia de a omorâ orice fluture intrat ziua în casă, căci se credea că acela este sufletul unui copil omorât.

Se crede că croncănitul ciorilor anunţă mari nenorociri.

La români se credea că niciu bogat nu va intra în Rai, căci „nimeni nu poate să o boierească în amândouă lumile”.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Citizen
13 Sep 21:35
La noi, in Romania, putem presupune ca aproape a venit, din cauza ca Dragnea e logodit cu o fetiscana, iar Udrea are un iubitel mult mai tanar ca ea. Crasmele nu lipsesc nici ele, deci se respecta astfel citatul: "Sfârşitul Lumii va veni când vor fi crâşme la toate marginile de drum, moşnegii vor lua de neveste fete tinere, iar babele vor lua de soţi bărbaţi tineri"
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?