BNR nu se atinge de dobânda-cheie, în așteptarea unui nou partener la Finanțe

 
Mugur Isarescu, anunț la BNR
Mugur Isarescu, anunț la BNR

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României s-a întrunit joi într-o nouă şedinţă pe probleme de politică monetară. Șefii Băncii Centrale au decis să lase toate cifrele-cheie neschimbate, în contextul în care posibila trecere a moțiunii de cenzură ar putea aduce un nou guvern la Piața Victoriei, cu o altă politică economică.

De notat că este a 10-a ședință consecutivă la BNR în care dobânda-cheie a rămas neschimbată.

Potrivit unui comunicat al băncii centrale, în şedinţa din 3 octombrie 2019 Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României a hotărât următoarele:

  • Menținerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,50 la sută pe an;
  • Menţinerea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1,50 la sută pe an şi a ratei dobânzii aferente facilității de creditare la 3,50 la sută pe an;
  • Păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

La ultima ședință de politică monetară, din 5 august, BNR a decis menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,50% pe an, informează Realitatea Financiara.

Banca Națională a mai hotărât păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii (RMO) aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

CA a mai decis, în august, şi menţinerea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1,50% pe an şi a ratei dobânzii aferente facilităţii de creditare la 3,50% pe an.

Dobânda de politică monetară este menţinută la nivelul de 2,5% din luna mai a anului trecut.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?