Băsescu, în plenul Parlamentului European: ”Uniunea Europeană a devenit tot mai puțin relevantă!”

 
Traian Băsescu în PE
Traian Băsescu în PE

Traian Băsescu a avut, luni, o intervenție în Parlamentul European, la Strasbourg. Acesta a susținut că  UE a devenit tot mai puțin relevantă în politica externă globală și în participarea la deciziile care influențează lumea.

Fostul președinte al României a solicitat lansarea în Parlamentul European, în AFET și în Comisia Europeană, a unei dezbateri cu privire la soluțiile prin care Uniunea Europeană să devină un pol de putere globală alături de SUA, China și Federația Rusă.

”Vă prezint intervenția pe care am avut-o astăzi în Parlamentul European de la Strasbourg.

O voce unică sau nimic!

1. Știm toti, dar nu spunem.
2. În ultimii ani, Uniunea Europeană a devenit tot mai puțin relevantă în politica externă globală și în participarea la deciziile care influențează lumea.
3. Solicit lansarea în Parlamentul European, în AFET și în Comisia Europeană, a unei dezbateri cu privire la soluțiile prin care Uniunea Europeană să devină un pol de putere globală alături de SUA, China și Federația Rusă.
4. În lipsa unui astfel de obiectiv, Uniunea Europeană riscă să devină o zonă care preia efectele globalizării și nu o putere economică și politică care participă la deciziile privind evoluțiile globalizării. Cei 500 milioane de europeni au nevoie de o Uniune care pe plan extern are o “voce unică”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Rezistenta
17 Sep 17:17
Inca o dovada ca Baselu trebuia la Rahova si nu in PE!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?