Autonomia Ţinutului Secuiesc, proiect exploziv depus de UDMR în Parlament

 
Autonomia Tinutului Secuiesc
Autonomia Tinutului Secuiesc
Autonomia Tinutului Secuiesc Ținutul Secuiesc

Un deputat UDMR a iniţiat un proiect legislativ pentru autonomia Ţinutului Secuiesc.Deputatul UDMR, Kulcsár-Terza József-György, a iniţiat un proiect legislativ prin care propune autonomia Ţinutul Secuiesc, motivând că locuitorii sacaunelor secuieşti îşi afirmă dorinţa revendicării dreptului la autonomie teritorială prin reprezentanţii aleşi.

„Secuimea, populaţia autohtonă cu identitate naţională maghiară, majoritară în Ţinutul Secuiesc, revendică autonomia teritorială a acestei regiuni în conformitate cu prevederile documentelor internaţionale şi cu practica în acest domeniu din statele Uniunii Europene (ex. Italia – Tirolul de Sud, Finlanda – Insulele Aland, Belgia – Regiunea Flamandă şi Valonă etc.), precum şi din alte state fără statut de membru al Uniunii Europene (ex. Republica Moldova – Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia, Serbia – Provincia Autonomă Voivodina). Locuitorii scaunelor secuieşti, prin reprezentanţii lor aleşi îşi afirmă dorinţa şi revendică dreptul la autonomie teritorială, la crearea cadrului legislativ prin adoptarea Statutului de Autonomie al Ţinutului Secuiesc – Szekelyfold – Terra Siculorum", argumentează deputatul, în expunerea de motive.

Acesta precizează că statutul de autonomie a Ţinutului Secuiesc - Szekelyfold – Terra Siculorum reprezintă reglementarea revendicărilor referitoare la autonomia teritorială, care prin adoptarea de către Parlamentul României oferă garanţiile necesare şi cadrul adecvat prosperării regiunii autonome, protecţiei identităţii naţionale maghiare a secuimii şi intereselor specifice ale colectivităţii.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Cristian
10 Feb 16:09
In nebunia lor ,de a avea voturi in Parlament pentru diversele lor fantasmagorii, i-au incurajat pe unguri sa propuna ruperea tarii!... Iata de fapt care a fost subiectul trocului cu ministrul ungar care ,desi injura direct Romania,a intrat in tara ca la el acasa! Sau poate ca asa o fi si noi nu am aflat inca... Deci,gragi compatrioti,asta e rezultatul prezentei mici la vot a românilor! Daca ieseau 65-70% ungurii nu intrau in Parlament pentru ca nu depaseau 2-3%! Conform proverbului,ce-si face omul cu mana lui ..... Sa vedem,cu ce curaj psd va pune pe ordinea de zi acest proiect in Parlament!?!... Desi,seful psd ,in goana dupa voturi va vinde fara remușcări si tara...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?