Anunț BEC: Viorel Cataramă, respins! Reacția omului de afaceri

 

Biroul Electoral Central a anunțat primele decizii după înregistrarea candidaturilor pentru alegerile prezidentiale.

Biroul Electoral Central a decis respingerea înregistrării candidaturii și a semnului electoral ale lui Viorel Cataramă la alegerile prezidențiale.

Conform BEC, peste 94.000 de semnături depuse au fost anulate, deoarece prezentau elemente de similitudine evidente

„În şedinţa din data de 20 septembrie 2019, Biroul Electoral Central a adoptat Decizia nr. 10/D/20.09.2019 privind respingerea înregistrării candidaturii şi a semnului electoral ale domnului Viorel Cataramă pentru alegerea preşedintelui României din anul 2019”, se arată într-un comunicat de presă transmis de BEC.

Instituţia motivează respingerea înregistrării candidaturii lui Viorel Cataramă la alegerile prezidenţiale pe motiv că peste 94.000 de semnături depuse de liderul partidului Dreapta Liberală seamănă, astfel nu au putut fi validate.

Totodată, BEC a anulat şi semnul electoral înregistrat de Cataramă.

Viorel Cataramă a declarat pentru Mediafax că a contestat decizia la Curtea Constituţională deoarece este "profund nelegală" şi bazată pe aprecieri subiective.

"Este o decizie profund nelegală şi am contestat-o deja la Curtea Constituţională. Este o decizie profund nelegală bazată pe aprecieri subiective şi pe acest sistem, oricând, orice semnătură poate fi interpretată, poate fi contestată şi oricând se pot lua decizii de eliminare a unui candidat pe criterii subiective care încalcă legea", a precizat Viorel Cataramă, pentru Mediafax.

Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale are loc pe 10 noiembrie iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
validare 9
21 Sep 23:58
Dl. Viorel pare victima unei farse ? A unei înscenări ? 94.000 semnături cu elemente de similitudine sugerează uz de fals cu răspundere penală a făptuitorilor ? Dar la ceilalți corespund Numele cu CNP-urile ? Sunt valide ? De mulți ani alegerile par furate ... dragostea mea.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?