Angela Merkel a sunat-o pe Viorica Dăncilă. Ce i-a cerut Cancelarul Germaniei?

 

Cancelarul german Angela Merkel a vorbit, miercuri seara, la telefon, cu premierul Viorica Dancila, aproximativ 30 de minute. Tema discuțiilor a fost gazoductul ruso-german, Merkel solicitându-i premierului român să amâne discuțiile despre acest proiect, potrivit unor surse avizate. Premierul român a refuzat, spunând că nu tradeaza interesele UE si parteneriatul strategic.

Inițiativa germano-rusă privind crearea unei conducte noi care se numește Nord Stream 2 și care sporește independența Europei de gazul rusesc primește o lovitură. Urma ca Uniunea Europeană să ia o decizie privind modului în care se raporta la acest proiect.

Viorica Dăncilă a avut o discuție telefonică cu Angela Merkel legată de initiațiva germano-rusă privind crearea unei conducte noi care se numește Nord Stream 2. Vorbim despre o discuție de jumătate de oră dintre Viorica Dăncilă și Angela Merkel. Cancelarul german a încercat să o convingă telefonic pe Viorica Dăncilă să nu introducă în cadrul Consiliului Uniunii Europene o propunere de directivă care ar afecta direct interesele Germaniei în ceea ce privește Nord Stream 2 și conexiunea cu Rusia, informează Antena 3. Mai precis, cancelarul german a sunat-o pe  Viorica Dăncilă pentru a se asigura că România nu va fi o piedică în calea proiectului germano-rus.

Viorica Dăncilă nu i-a răspuns Angelei Merkel pe măsura așteptărilor sale, motiv pentru care aceasta din urmă s-ar fi supărat pe premierul România, informează aceeași sursă.

Blocul comunitar este împărţit în două

Franţa va susţine revizuirea directivei europene cu privire la gazele naturale, care vizează şi proiectul gazoductului Nord Stream 2, a anunţat joi Ministerul francez al Afacerilor Externe, informează Reuters.

Anterior, mai multe surse diplomatice consultate de Reuters au declarat că Germania presează alte capitale europene să blocheze o propunere a Uniunii Europene destinată reglementării gazoductului Nord Stream 2, promovat de Rusia, înaintea unei reuniuni cruciale care este programată a avea loc vineri. Potrivit surselor, principala problemă a Germaniei ar fi să convingă Franţa.

Când vine vorba de proiectul Nord Stream 2, blocul comunitar este împărţit în două. Pe de o parte se află statele din Europa de Est, cele nordice şi cele baltice care consideră că acest gazoduct face din UE un ostatic al Moscovei şi pe de altă parte se regăsesc statele din nordul Europei, în special Germania, care pun accentul pe avantajele economice ale proiectului.

Dacă propunerea Comisiei Europene privind extinderea regulilor care guvernează piaţa sa internă din sectorul energetic şi asupra gazoductelor offshore va strânge suficient sprijin din partea celor 28 de state membre UE, negocierile cu privire la varianta finală a normelor ar putea începe chiar de săptămâna următoare, având în vedere că Parlamentul European şi-a exprimat deja sprijinul pentru acest plan, scrie DcNews.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
DNA,nu te sesiza ,frafe,e sora noastră !
08 Feb 10:37
Tăiați stirea !Urgent,află DNA si asta e trafic de influenta ,si de la patroana incoruptibililor,sau dl Timmermas e olandez ?Păi gandirea domnei nu pusca,noi avem gaze ,americanii le exploatează și le vând,si doamna prim ministru sa tina cu rusii ?Adica sa le vândă pe ale rusilor si americanii sa dea faliment ?Mai ales acum cand o spun cu Deveselu,ce era stiut si de copiii de la gradinta germana,la razboi,ca la razboi,lovesti unde doare 1
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?