Această statistică îți arată cât de mare e dependența de telefon pentru oameni

 

Ai încercat vreodată să cronometrezi cât timp poți sta fără telefonul mobil? Ei bine, un studiu arată că femeile așteaptă de două ori mai mult înainte să-și verifice telefonul, dar atât ele cât și bărbații nu rezistă mai mult de un minut.

Cercetătorii de la Universitățile din Würzburg și Nottingham-Trent au realizat un experiment pentru a afla cât pot oamenii să stea departe de telefonul mobil. În acest sens, participanții au fost lăsați singuri într-o sală de așteptare pentru a le testa rezistența față de smartphon. Însă rezultatele au arătat că aceștia au aștepat în medie doar 44 de secunde înainte de a-și verfifica telefonul. Mai exact, bărbații nu au rezistat nici măcar jumătate din acest interval, în timp ce femeile au așteptat, în medie 57 de secunde.

Ulterior, cercetătorii i-au rugat pe participanți să spună cât timp estimează ei că au trecut înainte de a lua telefonul mobil. La această întrebare, majoritatea au spus că a durat între două și trei minute, ceea ce denotă o neconcordanță semnificativă între percepție și comportamentul real.

„Experimentul sugerează că oamenii sunt mult mai atașați de aceste dispozitive decât conștientizează și că a devenit ceva natural să te îndrepți către smartphone atunci când rămâi singur cu el. Nu mai așteptăm, pur și simplu. Caracterul imediat al informațiilor și al interacțiunilor oferite prin intermediul dispozitivelor inteligente le fac mai degrabă un camarad digital și o conexiune cu lumea exterioară decât o piesă de tehnologie, a declarat Jen Binder, de la Universitatea din Nottingham Trent.

De asemenea, studiul a mai scos la iveală un alt aspect interesant și anume că pe măsură ce folosim mai mult telefonul devenim mai stresați. Cât despre nivelul de fericire, acesta nu a suferit nicio modificare, adică oamenii care folosesc telefonul mobil nu sunt neapărat mai triști sau mai veseli decât ceilalți.

„Smartphone-urile sunt parte integrantă din viața noastră, tocmai de aceea, uneori, tindem să le considerăm un privilegiu de la sine înțeles. Faptul că le avem mereu în preajmă ne face să uităm cât de valoroase sunt, de fapt, datorită amintirilor și altor informații pe care le păstrează", spune David Emm, Senior Security Researcher la Kaspersky Lab.

SursaAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?