A găsit un meteorit de 17 tone în țarcul oilor. După ce piatra a dispărut, a făcut ceva de necrezut

 
Meteoritul din China
Meteoritul din China
FOTO: nytimes.com
Meteoritul din China Meteoritul China

Un păstor din China a descoperit într-o zi un bolovan uriaș pe locul unde își hrănea oile și caprele. După câțiva ani, Guvernul comunist de la Beijing a declarat piatra ca fiind meteorit și a decis să-l confiște. Omul nu s-a lăsat cu una cu două, după ce a aflat că piatra poate să valoreze milioane de dolari. A făcut ceva fără precedent în China: a decis să dea în judecată statul pentru a-și recupera piatra.

Procesul a început luna trecută în regiunea Xinjiang, iar cazul este extrem de dificil date fiind lacunele legislației chineze în materie de proprietate, potrivit New York Times.

Guvernul a invocat legea conform căreia statul dispune de toate resursele naturale ale țării, însă avocații păstorului spun că legea nu se poate aplica și la materie intergalactică.

"Meteoritul nu era produs pe pământ, ci venea din spațiul cosmic, așa că ar trebui să aparțină celui care l-a descoperit", a declarat avocatul din Shanghai.

"Avem o lacună în lege, nimeni nu s-a gândit să pună în definiția resurselor naturale și obiectele cosmice, ca meteoriții", a explicat pentru NY Times un alt avocat din Beijing.

Cum meteoritul din Xinjiang cântărește 17,8 tone și e făcut din siderit sau carbonat de fier, ar putea valora peste 24 de milioane de dolari.

Avocatul lui Juman Reamazhaen, kazahul din China care a găsit bolovanul venit din cosmos a avansat chiar o cifră mai puțin realistă: 320 milioane dolari. Alți experți spun că obiectul ar valora pe piața meteoriților doar câteva sute de mii de dolari, dar chiar și așa este o avere.

Decizia în proces ar urma să se ia în următoarele 6 luni.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?