Test de rezistență pentru Dăncilă, mitraliată de presă 2 ore și jumătate. "Iohannis este un laș și un arogant, cu discurs extremist"

Tuesday, 19 November 2019, 16:26 Sursă: Realitatea.net

Viorica Dăncilă a decis în ultima clipă să organizeze o dezbatere în care accesul presei să fie liber. Realitatea.net a transmis LIVE pe site și pe Facebook dezbaterea-maraton organizată de șefa PSD.

Prima parte a "dezbaterii" organizate de Viorica Dăncilă:
 
A doua parte a dezbaterii:
 
Momentul în care dezbaterile celor doi candidați s-au intersectat:
 
 
Viorica Dăncilă a plecat în jurul orei 17,15 spre locația aleasă pentru contraofensiva la dezbaterea lui Iohannis. Cu câteva minute înainte de ora 18, liderul PSD a dat startul dezbaterii cu un atac la contracandidatul său.
 
"Președintele Iohannis este un laș și un arogant", a declarat Dăncilă. Șefa PSD și-a făcut apoi mandatul perioadei sale de premier, punând față în față acțiunile sale cu cele ale președintelui.
 
Principalele declarații ale candidatului Viorica Dăncilă înainte de întrebările presei:
 
"Indiferent dacă presa te apreciază sau este ostilă, trebuie să ai o abordare echilibrată față de presă. Am tot sperat că vom avea o confruntare care să arate respectul pentru români.
 
Klaus Iohannis vrea o dezbatere doar în fața celor pe care îi agreează sfidând românii care l-au votat dar și pe cei care nu l-au votat.
 
Văd teama de dialog, de întrebări, de adevăruri incomode.
 
Am avut multe jigniri din partea lui Klaus Iohannis, multe atacuri. O confruntare ar arăta cum suntem fiecare dintre noi, cum suntem pregătiți pentru funcția prezidențială, dar mai ales ce am făcut în funcțiile pe care le-am avut.
 
Cred că avem această responsabilitate față de cetățeni să venim cu un raport și cu propria viziune
 
Văd un om laș și arogant, care nu poate explica cei cinci ani în care a fost președintele României. Eu îmi fac datoria și voi veni cu un bilanț comparativ.
 
În domeniul politicii externă, Klau Iohannis a avut 25 de deplasări externe și 40 de primiri la București. Nu am văzut nimic concret pentru România. S-a întors din SUA cu o șapcă și 3 poze. De la Bruxelles nu am văzut nimic despre Schengen și MCV.
 
Eu am avut 40 de vizite externe și 100 de primiri la București am căutat ca de fiecare dată să vin cu ceva pentru România.
 
În timpul guvernării PSD România a vut a doua cea mai mare creștere economică din UE. Salariul minim a crescut, salariile medicilor s-au triplat și astfel am oprit exodul. Salariile profesorilor au crescut cu 80%, au crescut salariile în apărare, ordine publică.
 
Președintele nu a făcut decât să dezinformeze, s-a opus constant creșterii pensiilor și salariilor.
 
Am finalizat construcția a peste 100 de grădinițe și creșe. Iohannis și-a blocat postul de profesor și a avut „România educată”, care nu s-a concretizat cu nimic..."
 
După expunerea activităţii sale în perioada mandatului de premier, Viorica Dăncilă i-a adresat lui Klaus Iohannis câteva întrebări la care acesta ar trebui să dea răspunsuri în condiţiile în care cere voturile cetăţenilor pentru un nou mandat prezidenţial.
 
Întrebările lui Dăncilă  s-au referit la încălcarea promisiunii făcute de Klaus Iohannis de a renunţa la imunitate, la eşecul obţinerii intrării României în Spaţiul Schengen, la jignirile pe care le-a adus membrilor şi simpatizanţilor PSD.
 
După 30 de minute de discurs, Viorica Dăncilă a răspuns întrebărilor adresate de jurnaliști:
Viorica Dăncilă a avut parte de un moment teatral în care, după modelul lui Klaus Iohannis, a insistat să arate că nu e conectată la microfoane și că nu i se șoptește din staff-ul de campanie. Dăncilă a cerut să-i fie verificat inclusiv suportul de ochelari.
Dăncilă și matematica. În contextul în care cu o zi în urmă a susținut că a dat meditații gratuite la metematică, Viorica Dăncilă a fost întrebată de jurnalista Realitatea Plus Andreea Dumitrescu cum se calculează aria cercului.
 
"Raza la pătrat”, a răspuns Viorica Dăncilă. Jurnalista Realitatea Plus a corectat-o, spunându-i că formula corectă este π înmulţit cu raza la pătrat.
 
"π ori raza la pătrat. Da, am dat meditații la matematică și, credeți-mă, dacă aveti timp liber să veniti alături și să vedeți cine știe matematică. Sunt inginer și toți inginerii fac matematică până în anul 3. Am făcut 5 ani de facultate și, contrar celor afirmate în spațiul public, am terminat cu media 9. Bine, pentru unii li se pare o medie mică....", a adăugat Dăncilă, la finalul conferinței de presă care a durat aproximativ două ore și jumătate. Conferința a fost organizată în același timp cu dezbaterea lui Klaus Iohannis.
 
Câte broșe are Dăncilă. Dăncilă a fost întrebată și câte broșe are și cum e cu ceasul, pe care promisese că îl va arăta jurnaliștilor. Șefa PSD a spus că va da un răspuns despre ceasurile și broșele ei atunci când va spune și Klaus Iohannis "câți bani din meditații a făcut într-un an și și-a putut cumpăra 5 case".
....
La dezbaterea organizată de Klaus Iohannis, accesul presei este restricționat și doar jurnaliștii selectați de președinte vor avea voie să adreseze întrebări. Totuși.... jurnaliștii acreditați pe lângă Administrația Prezidențială vor putea fi prezenți fără a pune întrebări.

”Candidatul PSD la Președinția României, Viorica Dăncilă, invită reprezentanții mass-media la un dialog deschis, astăzi, 19 noiembrie 2019, începând cu ora 18.00. Evenimentul este organizat la Palatul Parlamentului, “Sala Spiru Haret”, nivel P.

Accesul este liber pentru toți reprezentanții mass-media desemnați de către instituțiile pe care le reprezintă. Intrarea jurnaliştilor se face pe baza legitimației de presă și a actului de identitate la intrarea S2, începând cu ora 16.00”, arată un anunț al PSD.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-11-19 17:00:04
Hop si maimuta

Pai cum altfel?!!!

2019-11-19 18:53:41
Constantin Gadea

CA O VIPERA SIREATA, CA O BABA FARA MINTE, VIORICA, DELOC BEATA, SUDUIE SI MINTE, MINTE. PE IOHANNIS IL ATACA CU BLAND GLAS TELEORMANEAN: CA NU STIE CE SA FACA, CA-I ANTIEUROPEAN, CA E HOT, SPUNE TRUFASA, CA E NAIBA, ANTICRIST, SI-ARUNCA APOI GOGOASA CA E MARE COMUNIST. CA LUPUL FLAMAND,CU BALE, INDUCE IN NOI FIOR: CA IOHANNIS ESTE MOALE, DAR SI MARE DICTATOR. VIORICA POAT-SA RAGA, CA NOI IL VOTAM MAI TOTI, SA NE SCAPE TARA DRAGA DE TRADARE SI DE HOTI.

2019-11-19 19:17:43
Iulia mihai

Subscriu. Un președinte în funcție nu se poate teme de o femeie , decât dacă este grobian, las, nu intelege jocul politic sau regulile democrației. Domnule Ioanis, îmi pare nespus de rău că v-am acordat încredere în primul mandat. Nu am simpatii pentru nici un politician, pentru că v-ați văzut de averile voastre timp de 30 de ani.. Doar stau pe margine și mă crucesc în ce hal de primitivism vă aflați. Domnilor, Doamnelor, politică este un joc,nu un razboi atomic .

2019-11-19 19:27:22
Cineva

Sunteti prosti toti cei care ziceti ca e las ca nu a acceptat provocarea. Aduceti-va aminte ca Iohannis l-a facut PRAF pe Ponta care cat de cat totusi, mai avea ceva creier pe langa tonele de carti de langa el. Ce dezbatere sa au cu o proasta ca asta? O decizie foarte buna ca a refuzat dezbaterea. A facut aburi in cap tampita de nervi. A umilit-o. MUIE psd.

2019-11-19 20:05:45
Nicolae

Politicienii sunt toți niște circari. Păcat că nu se ține seama si de părerea celor ce absentează de la vot si care sugerează faptul că " nu ai cu cine si pentru cine " vota.

2019-11-19 20:34:41
prietenul lui godina

pai ce sa vorbesti cu asta, zici ca-i venita de la piata direct in platou. vezi raspunsurile lui iohannis la ce intrebari serioase (pentru un presedinte) comparativ cu turca si raspunsurile "de la piata". femeia asta n-are nici o urma de inteligenta?

2019-11-19 20:43:48
...roata

2 ore si jumatate? :))) Mai un pic si-l egaleaza pe Fidel Castro! :))) Citat de la un clasic: Vorbeste mult si nu spune nimic! :)))

2019-11-19 21:03:40
Valentin

A dat clasa lui Iohanis. Adevărată conferință de presă cu absolut toți invitați și liberi sa pună orice întrebare. Dacă era proasta, Nepregătita, incapabila, etc. nu ar fi făcut fata cu brio atâtor întrebări ostile, unele chiar ridicole. Iohanis a pierdut un votant, Dancila a câștigat. Mai judecați, nu va lăsați manipulați. GO Dancila, GO!

2019-11-19 22:49:51
enache

C e raspunsuri? Numai venin i-a iesit din gura. Iohanis e un domn elegant si la obiect nu ca mahalagioaica.

2019-11-20 00:41:50
Vorbe goale si atacuri la persoana

Nu asa arata un viitor presedinte al Romaniei!

2019-11-20 05:08:29
Robert

Muierea asta a dat clasa capetelor de p...la, s-a prezentat superior. Toti se asteptau sa rupa usile sa se imbulzeasca cu alde Orban si Cap de P...la.

2019-11-20 09:43:15
Gherman

Consider ca doamna Dancila a demonstrat ca poate fi un presedinte democrat, in slujba poporului, cu bunele si relele ei.Iohannis pare a fi un Stalin cu parinti occidentali.

Alte articole din: POLITICĂ