Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

(SURSE) Surpriza plăcută de la vârful guvernului interimar: Sorin Cîmpeanu este independent

Sunday, 08 November 2015, 11:02 Sursă: REALITATEA.NET

Premierul interimar Sorin Cîmpeanu a prezentat, ieri, situația delicată în care se află răniții de la Colectiv care au rămas în spitalele bucureștene. Este primul demnitar din fostul Guvern Ponta, care a prezentat, fără ocolișuri,  drama cu care se confruntă în aceste zile România. De accea, putem spune că Sorin Cîmpeanu este, în acest moment, singurul partener real de dialog.

Sorin Cîmpeanu, în vârstă de 47 de ani, ministru al Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice din decembrie 2014, a absolvit Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMV), în anul 1991. În anul 2000, el a obţinut diploma de doctor la aceeaşi instituţie de învăţământ superior.

De asemenea, el are mai multe calificări profesionale, între care un certificat de absolvire a unui curs de comunicare managerială în structurile publice şi private, acordat, în 2011, de Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative - Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice ”David Ogilvy”, un certificat pregătire în tehnologia educaţiei la distanţă / Formare experţi evaluator externi, acordat, în 2010, de ARACIS, dar şi un certificat de atestare a competenţelor profesionale, la Academia Naţională de Informaţii ”Mihai Viteazul”, Colegiul National de Informaţii, din anul 2013, precum şi un certificat formare în domeniul implementării standardelor de mediu, acordat de Institutul Superior de Agricultura din Lille, Franţa.

În perioada 2008 - 2012, el a fost decan al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti - Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului, iar în prezent ocupă funcţia de rector al USAMVB.

Din iulie 2013, este preşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor din România. De asemenea, Cîmpeanu este, din 2012, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice ,,Gheorghe Ionescu  Şişeşti'' şi secretar general al Consiliului Naţional de Atestarea Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), iar din 2013, preşedinte al Consiliul Naţional al Rectorilor din România.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ