Secretar de stat în Ministerul Culturii, acuzat de hărțuire sexuală

Thursday, 09 January 2020, 16:17 Sursă: reporteris

Autor: Realitatea.NET

Tenorul Cosmin Marcovici, actual secretar de stat în Ministerul Culturii, este acuzat că ar fi flirtat cu o copilă din corul Juniorii Operei.

Înalt oficial al Guvernului Orban, în centrul unui scandal cu tentă intimă. Tenorul Cosmin Marcovici, actual secretar de stat în Ministerul Culturii, este acuzat că ar fi flirtat cu o copilă din corul Juniorii Operei. Faptele s-ar fi petrecut la finalul anului 2016 – începutul anului 2017, când Marcovici îndeplinea funcția de manager interimar al Operei Iași, iar fata, Maria S., care avea atunci doar 17 ani, era colaborator permanent la Juniorii Operei, dezvăluie Reporteris.ro

În această speță există chiar un dosar penal la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași.

Pe scurt, fata susține că, în noaptea de Revelion 2016-2017, Marcovici ar fi încercat să o sărute. Ulterior, bărbatul ar fi inițiat discuții pe messengerul de la Facebook cu fel de fel de apropouri în notă intimă. Actualul secretat de stat spune că ”nu s-a întâmplat nimic în afara limitelor normale de colaborare”.

„Mi-a spus că acum sunt numai bună”

În ianuarie 2018, fata, a cărei identitate o vom proteja și pe care o vom numi Maria S., s-a adresat, în scris, conducerii Operei Naționale Române Iași (ONRI), poziție în care revenise Beatrice Rancea. La data respectivă, Marcovici ocupa poziția secundă, cea de director general adjunct artistic.

Iată ce a susținut Maria S.: „În seara de 31 decembrie 2016, mă aflam la concertul de Anul Nou din fața Palatului Culturii din Iași împreună cu o colegă, unde printre alte formații cânta și formația domnului Marcovici, formația «Karma».

După concert, domnul Marcovici a venit la grupul nostru, s-a îndreptat către mine și a întins buzele dorind să mă sărute. În acel moment am întins obrazul, ferindu-mi fața, fiind clară intenția domnului Marcovici de a mă săruta pe buze. I-am spus că am 17 ani, și el e mult mai mare, căsătorit și nu pot da curs unor astfel de propuneri. El a râs și mi-a spus că mai am un pic și sunt bătrână, și că acum sunt numai bună. Am rămas stupefiată, iar după plecarea lui, colega mea mi-a spus că așa e el, cu foarte multe fetițe procedează la fel”.

„Să vin «fără ruj și fără coadă»” în birou

Fata, care din 2011 și până în 2016, a fost colaborator permanent în corul de copii Juniorii Operei, a afirmat că, a doua zi după incident, a fost contactată de Marcovici. „Pe 1 ianuarie, domnul Marcovici m-a contactat prin aplicația facebook messenger, certându-mă «cum de îmi permit să îi întorc LUI obrazul, când vrea să mă sărute».

I-am replicat că nu mi se pare potrivită atitudinea lui, și că eu acasă așa am fost crescută, să nu dau curs unui astfel de comportament”, a mai arătat Maria S..

Discuțiile dintre cei doi au mai continuat pe Facebook, însă în zona profesională. Într-una dintre convorbiri, fata l-a întrebat pe Marcovici ce examene sau teste ar trebui să dea pentru a rămâne colaborator al Operei. „Dumnealui mi-a replicat că mă așteaptă în biroul managerial, dar a specificat să vin «fără ruj și fără coadă».

Nu am înțeles la ce se referă, dar mi-a spus că «Sigur voi înțelege, căci sunt fată deșteaptă». Apoi a schimbat cursul discuției și m-a întrebat când îi dau o bere”, a menționat Maria S.

Citește integral pe Reporteris.roAdaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri