Recep Erdogan, desființat de un idol al Turciei: "Mi-a luat totul. Mi-a luat dreptul la libertate"

Tuesday, 14 January 2020, 17:49 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Fostul mare atacant turc Hakan Șukur (48 de ani), unul din cei mai cunoscuți sportivi din Turcia, a oferit un interviu în presa din Germania, în care a vorbit despre situația în care se află de cinci ani, de când a fost obligat să plece din Turcia din cauza regimului impus de Recep Erdogan.

Fostul atacant de fotbal a fost considerat trădător, i-a fost luată toată averea și s-a refugiat în SUA, unde își câștigă traiul având job-uri obișnuite. Hakan Șukur lucrează într-o cafenea, iar în timpul liber este șofer de UBER.

”Erdogan mi-a luat totul. Mi-a luat dreptul la libertate, nu m-a lăsat să mă exprim, nu mi-a dat dreptul să muncesc. Am câteva apartamente în Turcia, dar nu pot să le închiriez. Toți chiriașii care au încercat să stea acolo s-au trezit cu amenințări. Și eu am fost păzit pentru o perioadă după ce m-am mutat aici, am avut sprijinul autorităților. Am ajuns la fundul sacului, trebuie să muncesc în fiecare zi. Eu iubesc Turcia, dar sunt inamicul politicii eronate” , a spus Hakan Șukur în Bild.

Hakan Șukur a avut o carieră importantă, a jucat inclusiv alături de Gheorghe Hagi la clubul Galatasaray și și-a pus amprenta în fotbalul european, evoluând la echipe cu nume, precum Bursaspor, Galatasaray, Torino, Inter, Parma sau Blackburn. A câștigat 17 trofee, iar cele mai importante sunt Cupa Italiei cu Parma (2002) și Cupa UEFA cu Galatasaray (2000).


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri