Coronavirus - România: 5467 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul propus al Educației anunță creșterea salariilor profesorilor

Tuesday, 18 February 2020, 15:36 Sursă: Realitatea.NET

”Da, o spun clar acum, deşi am mai spus-o, salariile profesorilor vor creşte la 1 septembrie. Au crescut deja la 1 ianuarie, conform legii, şi avem prinşi banii în legea bugetului de stat pentru creşterea salariilor şi de la 1 septembrie", a declarat Monica Anisie la audierea în Parlament. 

Întrebarea vine în contextul în care ministrul Finanţelor şi ministrul Muncii au ocolit un răspuns clar cu privire la creşterea pensiilor de la 1 septembrie. 

Ministrul interimar al Educaţiei, Monica Anisie, propusă pentru un nou mandat la minister, a declarat marţi, la audierile din comisiile parlamentare, că a luat măsuri atât pentru elevi, cât şi pentru debirocratizarea sistemului de educaţie.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-02-18 21:43:35
Citizen

Sistemul educational romanesc ar cunoaste o reformare daca s-ar aplica urmatoarele: 1. Tragerea la sorti a claselor la care vor preda profesorii: nu cei vechi sa primeasca cele mai bune clase, iar restul pe cele mai slabe. 2. Salarizarea lor in functie de performanta intregistrata la examene, olimpiade si concursuri. 3. Scoaterea totala a pensionarilor din sistem. Lasati si pe cei tineri si uneori mai capabili sa manance o paine si sa capete experienta. 4. Deblocarea posturilor din sistem. Sunt multe posturi sau ore ascunse de directori si date pe sub mana unor anumite persoane favorizate de ei. 5. Eliminarea sau reducerea drastica a hartogariei: sa conteze mai mult predarea la clasa, nu intocmirea de foi, dosare si dosarele. 6. Titularii sa fie nevoiti sa dea un nou examen o data la 5 ani, iar daca ia note sub 5 sa redevina suplinitori. La fel si in cazul suplinitorilor care iau un 7, sa devina titulari si sa fie obligatia inspectoratelor sa le gaseasca un post, asa cum se int

Alte articole din: POLITICĂ