Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cel puţin 110 kilograme de marijuana descoperite la Calafat în cabina unui TIR

Thursday, 24 November 2016, 18:44 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în noaptea de marţi spre miercuri, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul bulgar G.H., în vârstă de 24 de ani, la volanul unui automarfar înmatriculat în Bulgaria, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, aparate frigorifice cu destinaţia Germania.

Poliţiştii de frontieră români şi bulgari au sesizat un comportament neobişnuit al şoferului, motiv pentru care au verificat cabina şi au găsit "urme de detergent praf şi un miros puternic de detergent", care a generat suspiciuni cu privire la existenţa unor bunuri ascunse în interior, scrie Mediafax.

Echipa comună a solicitat organelor vamale bulgare efectuarea unui control asupra autovehiculului cu ajutorul aparaturii Roentgen. În urma scanării automarfarului, au fost observate mai multe colete ascunse, în interiorul cabinei, într-un spaţiu special amenajat prin remodelarea acesteia (aplicarea unor profile metalice între capitonaj şi partea exterioară). Din locul special amenajat, au fost extrase 158 de colete, de diferite mărimi, învelite în folie transparentă şi bandă adezivă de culoare maro, care conţineau o masă vegetală de culoare verde, asemănătoare marijuanei, în cantitate de 110,7 kilograme", a informat, joi, Poliţia de Frontieră.


Conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, şoferul, bunurile şi mijlocul de transport au fost preluate de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Sursa foto Politia de Frontiera


Vezi mai multe


Alte articole din: LOCAL
Alte articole din: LOCAL